24. aug
 
Helgod romjulskro med "Tipping For'n Far" på Hamar teater
Vazelina-coverbandet «Tipping For’n Far», fullbrakte en heidundranes romjulskro med presisjon, stil og sjargong på Hamar teater.

Publisert: 29.des.2018 01:48
Oppdatert: 29.des.2018 02:00

Fjerde juledag ble feiret på strabasiøst vis, da Vazelina Bilopphøggers-coverbandet «Tipping For’n Far» spilte opp til dans på teateret. Kvelden ble riktig livlig, med gylne favoritter på repertoaret – og et frimodig, feststemt publikum på romjulskro.

revysanger som Oppvarming

Benjamin Kippersund sto for oppvarming på romjulskro-kvelden. Han er et kjært barn med mange navn, som «Ukulele-Ben» og «Ukule Ben». Kippersund varmet opp publikumet med populærmusikk fra før 1960, og liret av seg vittige revysanger.

Dette slo godt an – slik det ofte gjør når Benjamin Kippersund tyr til ukulelen. Da Vazelina-orkesteret trådte på scenen, var publikum velstemte og lattermilde.

Svinger fra første stund

Anslaget til «Tipping For’n Far» falt på «Hjul – jul i jul».

Fra første stund var det så presist og engasjerende at man sikkert kunne skutt med revolver i teater-taket uten at noen ville merke noe. Det satt altså som et skudd, og skulle forbli slik.

Stemningen var høy inne i Festsalen. «Tipping For’n Far» fikk det til å svinge skikkelig i våre Vazelina-favoritter, og spilte hatten av de fleste. Blåserrekke kunne bandet også by på!

sjargong på kornet

Man merker fort om et coverband klarer å innfri forventningene man har til musikken en kjenner fra før. Det var ingen grunn til å kimse av det som skjedde på scenen under romjulskroa fjerde juledag.

Krem-musikerne i «Tipping For’n Far» leverte gyllent, hånd i hånd med god innlevelse og troverdighet. Det låt rett og slett skikkelig bra.

Formidlingsevnen til bandet var suveren. Orkesteret tok Vazelina-sjargongen på kornet, kjekka seg ordentlig og hentet mye inspirasjon fra moderbandets liveshow uten å virke pretensiøse eller overdrevent tilgjort.

Strålende underholdning

Det var mye moro på menyen, denne romjulskro-kvelden.

«Tipping For’n Far» var flinke til å gå grundig i musikken, samt by på detaljer og overraskelser underveis.

Flere ganger kom det opp gjester på scenen, som for eksempel under låta «Mann Fra Hadeland», da Benjamin Kippersund kom opp på scenen igjen - nå som den Fridtjof-lignende karakteren i sangen. Flere overraskelser og Vazelina-karakterer skulle følge etter i løpet av kvelden.

Alle disse aspektene og morsomhetene hevet både stemning og show.

Frimodighet og kvalitet

Publikums frimodighet og bandets kvalitet dro romjulskroa helt opp på gull, røkelse og myrra. Showet var presist, engasjerende og klokt. Samtidig gikk hæla i taket hos publikum, imens slipsknuter ble løsere og løsere i halsen. Det klaffa på romjulskro med «Tipping For’n Far», og deres stabile stil og herlige sjargong.

Orkesteret består av Espen Engebretse, Andreas Dillerud Olsen, Eivind Strømstad, Ole Gjøstøl, Åsa Ree, Andrea Brennodden Rosenlund, Olav Slagsvold, Tom Erik Antonsen, Morten Strypet og Mats Lillehaug.

TERNINGKAST: 6

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke