19. aug
 
Helgrønn storsatsing for både unge og voksne
Ungdommene bak Mylderfestivalen skal fylle Hamar park med musikk og festivalstemning for tredje år på råd.

Publisert: 06.jun.2017 21:20
Oppdatert: 06.jun.2017 21:33

– Vi har alltid hatt fokus på miljøet, og tanken bak det hele var å arrangere et kulturarrangement tilpasset ungdom, som samtidig setter miljøarbeid på dagsordenen, sier festivalsjef Emma Bjørgan (19).

unge arrangører

Mylder arrangeres av rundt 20 frivillige ungdommer mellom 15-19 år, og finner som vanlig sted i Hamar park. Festivalen har et budsjett på edruelige 125.000 kroner, og gjennomføres med støtte fra Hamar kommune, Hedmark fylkeskommune, Natur og Ungdom og Sparebank 1. Ungdommene er klare på at hele festivaldagen skal preges av en grønn tråd, og at de får mye ut av de innsamlede midlene.

HER kan du se HAs reportasje fra fjorårets myldrefestival.

– Vi serverer mat og drikke fra lokale gårder, selger lopper på vårt lille festival-loppemarked og legger til rette for at folk kan spille badminton med hjemmelaget utstyr.

– I tillegg kommer Natur og Ungdom, som i år feirer 50-årsjubileum, med en egen stand, forteller Bjørgan. Arrangørene forteller at festivalen har utviklet seg i en meget positiv retning siden oppstarten for to år siden.

– Vi har gått fra å være en liten festival til å bli en festival å regne med. I år har vi utvidet med større budsjett og flere artister, sier økonomiansvarlig Esten Segbø.

Selve sceneprogrammet har, ifølge arrangørene, aldri vært bedre.

– Årets store headliner er Razika. De tar turen helt fra Bergen, og vi er veldig stolte av å ha fått dem hit. Vi har også klart å hente punkrock-bandet Lüt fra Tromsø, som var en av årets fire Urørt-finalister, sier Bjørgan.

Ikke bare for ungdom

17. juni er datoen som må hukes av i kalenderen, og de unge arrangørene forteller at samtlige er velkomne til å ta del i moroa.

– Det startet som en ungdomsfestival, men vi håper at både barnefamilier og andre voksne kommer innom for å ta seg en titt, sier Bjørgan. Arrangørene forteller at parken skal avgrenses med en symbolsk sperring, og at både unge og voksne kommer inn på området til en rimelig pris.

– Vi har alt fra visesang til metal på programmet, og jeg er rimelig sikker på at vi kan tilby noe for alle som tar turen, sier Bjørgan.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke