18. aug
Nominert til mesterborger: – Arild Halvorsen er en sjelden vare. Han er «meant to be». Han havnet på et sted hvor han kanskje egentlig i utgangspunktet ikke viste han skulle havne, men han har gjort jobben med den aller største selvfølgelighet, og er en drivende dyktig og herlig fyr, sier Terje Nilsen, leder i Østnorsk Filmsenter. Foto: Tuva Kleven
 
Helt fabelaktiv fyr
– Han har den nådegaven at han klarer å fange oppmerksomheten og trollbinde et publikum, sier Terje Nilsen om Mesterborger-kandidat og TV-produsent Arild Halvorsen.

0
Publisert: 07.jun.2016 06:12
Oppdatert: 07.jun.2016 06:25

Styreleder i AnJazz, nestleder i styret til Teater Innlandet, konferansier, foredragsholder, regissør og manusforfatter. Arild Halvorsen er en aktiv og ettertraktet hamarsing, men Mesterborger-nominasjonen er for jobben som TV-produsent og prosjektsjef hos produksjonsselskapet Fabelaktiv.

Vant barne-Emmy i 2013

I februar i 2013 nådde Fabelaktiv sin foreløpig topp med Norges første Emmy Kids Awards for barneprogrammet Energikampen. «Vill jubel og ringing med bjeller» rapporterte prosjektsjef Halvorsen ett år senere, da Fabelaktiv ble nominert til Gullruten i 2014 for «Barn Ingen Adgang» og «Trio – Odins gull».

- Fabelaktiv er noe så sjeldent som et norskeid produksjonsselskap plassert langt ute på et «pottitjorde», hvor ingen skulle tro at noen drev med sånne ting som TV og film, som attpåtil klarer å hevde seg i verdenssammenheng, sier Terje Nilsen, leder av Østnorsk filmsenter og tidligere Fabelaktiv-kollega av Halvorsen.

– Det er fordi de har det blikket hvor de klarer å se det unike i det som er rundt dem. Det klarer å se på det med internasjonale briller, og ser hva som er eksotisk og annerledes for amerikanere og italienere. Jeg tror det er noe av suksessformelen. De har sansen for å se de gode historiene.

Gjennomfører med stil

– Arild er noe så sjeldent som en mann som kan entre et hvilket som helt lokale med sin ganske slentrende og folkelige stil, og ta et rom. Han påkaller seg oppmerksomheten fra alle, store som små, gamle som unge, uansett hvor de befinner seg på den samfunnsmessige rangstigen, sier Nilsen.

– Han har den nådegaven at han klarer å fange oppmerksomheten og trollbinde et publikum. Kanskje ikke alltid på et like solid grunnlag, men allikevel lander han fjellstøtt med telemarksnedslag, skryter Nilsen, som går langt på vei i å kalle Halvorsen arbeidsnarkoman.

– Han liker jobben så godt at han legger ned utrolig mye energi og lidenskap i alt han gjør, og uansett hvor sliten han er klarer han å gjennomføre det og hente seg inn igjen. Og til tross for at han ikke er spesielt mye bedre i engelsk enn Thorbjørn Jagland gjør han det samme internasjonalt, ler Nilsen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke