22. aug
MESTERKANDIDAT: Anne Thingstad Eriksen, ildsjel og leder for byens store frivilligkorps.
 
Helt frivilligmester
Hun har løftet fram frivilligheten i Hamar. Helt mesterlig.

Publisert: 05.jun.2015 06:51
Oppdatert: 05.jun.2015 07:00

For sin store innsats som leder og ildsjel, pott og panne, i Hamar Frivilligsentral er Anne Thingstad Eriksen nominert til mesterborger av Hammer by 2015. Under hennes ledelse har frivilligheten i Hamar vokst til viktig avlastning og supplement til offentlige tjenester. Og hva mer er; vi har fått en menneskeby.

en by for mennesker

Den blomstrende frivilligaktiviteten, som organiseres gjennom frivilligsentralen er et supplement, som ikke bare sparer kommunen for sårt tiltrengte budsjettkroner, men også gjør byen hyggeligere; til et sted hvor mennesker som trenger ei hand får ei hand. En by der folk stiller opp for hverandre, lever med hverandre. Frivilligsentralen formidler kontakt mellom mennesker, og dens forebyggende og helsefremmende effekt kan aldri fullt ut måles i verken kroner eller timer.

Årsmeldingene skisserer at den gir byen 16–17 årsverk. Men det er bare toppen av isfjellet. For atskillig innsats ytes «under radaren», idet mange synes det er viktigere å bruke tida på å hjelpe enn fylle ut skjemaer. Og enda Anne Thingstad fryktelig gjerne vil ha mest mulig dokumentasjon på hvor stor innsats som ytes på grasrotplan, så er hun av samme slaget selv, og ser stort på det når arbeidet stadig sprenger åtte-til halvfiremalen. Og hvem kan avspasere når det stadig står så mange og store oppgaver i kø? Når man, akkurat som de 200 i frivilligkorpset, lades av gleden av å bruke seg sjøl i møte med andre mennesker? Anne er av praksis og legning frivilligheten selv.

en stemme for

Og det er bra for Hamar. For hva skulle vi gjort uten frivilligheten? Ei stemme til Anne Thingstad Eriksen til årets mesterborgerkåring er ei stemme til den. For det er, enkelt og greit sagt, hun som gir den en stemme.

– Jeg kan godt stå som representant. Men en mesterborgertittel til meg vil være en mesterborgertittel til alle de frivillige, som bruker av sin tid og sine krefter i gratis tjeneste for sine medmennesker i Hamar, dag ut og dag inn, år ut og år inn, sier hun, som sjøl har koordinert frivilligheten siden tidlig 2000-tall, og dermed formildet et svimlende antall frivilligtimer til beste for alle som bor her, barn, ungdom, voksne og gamle.

– Arbeidet på frivilligsentralen er helt klart den jobben som har gitt meg mest i livet, sier mesterborgerkandidaten.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke