24. aug
 
Helt suverene Gurls
Hamar-baserte Ellen Andrea Wang og hennes to kollegaer i Gurls sto bak det som ble en herlig konsertkveld foran drøyt 170 frammøtte på Festiviteten lørdag kveld.

Publisert: 16.feb.2019 22:01
Oppdatert: 16.feb.2019 22:07

Ellen Andrea Wang hadde allerede i forkant av konserten varslet at hun og hennes medmusikere i Gurls kom til Hamar og Festiviteten med god grunn å feire. Det er nemlig akkurat ett år siden trioen ga ut debutalbumet «Run boy, run», og tidligere denne måneden ble det klart at bandet er nominert til spellemannpris i jazz-klassa. Med kontrabassist Ellen Andrea Wang på hjemmebane var bordet dekket for en festkveld for både band og publikum, og damene i Gurls skuffet ikke på noen som helst måte.

Høyt musikalsk nivå

Hanna Paulsberg har et enormt repertoar som saxofonist, og i Gurls gir hun seg selv mulighet til å demonstrere tenorsaxens enorme spennvidde. På den andre siden av trioen framstår Ellen Andrea Wang som bandets hjørnestein, og kontrabassisten imponerte voldsomt med både spill og koring. Begge ser ut til å fram det fulle potensial til sine respektive instrumenter. I front stråler Rohey Taalah. Hun leverer ikke bare fantastiske vokalprestasjoner, men bidrar like fullt med et smittende engasjement og en glimrende formidlingsevne. Sammen sørget de for å gi publikum en leksjon i samspill gjennom et konsertprogram på et skyhøyt musikalsk nivå.

Om gutter og kjærlighet

Låtene, som i stor grad dreier seg rundt lykkelig og ulykkelig kjærlighet, formidles på en måte som engasjerer både garva jazz-entusiaster og nysgjerrige konsertgjengere.

Gurls beskriver sin egen musikk som et sjangeroverskridende heksebrygg, og selv om det stort sett var rødvin og øl i glassene på Festiviteten denne lørdagskvelden er det lett å skjønne at publikum lar seg forhekse. Det er bare å glede seg til den videre utviklingen av Gurls, og forhåpentligvis kan de komme tilbake med en ny plate og et nytt sett med låter som strekker seg litt lengre en den snaue timen som ble levert på lørdag. Kvaliteten sto nemlig til toppkarakter, og hvis man skal sette fingeren på noe som helst må det være at man skulle ønske seg enda noen flere låter på programmet.

Terningkast: 5

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke