19. aug
HEDRET: Idrettsgallaens hederspris til Johan Olav Koss og Atle Vårvik på Idrettsgallaen på Hamar lørdag kveld. Statsminister Eena Solberg delte ut prisen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 
Heltenes helaften
Idrettsgallaen: Glitrende utøvere på festkledd scene - i litt sidrumpa tv-show.

Publisert: 10.jan.2015 23:00
Oppdatert: 11.jan.2015 20:23

For 14. år på rad ble tv-seerne i idrettsnasjonen Norge lørdag invitert til en helaften med landets helter.

Det forteller mye om nordmenns interesser at det var tre sportsrelaterte tv-programmer på lista over de fem mest sette sist uke. Foruten «Kampen om tungtvannet» og «Hvem tror du at du er», så flest av oss på «Mesternes mester», 15 km langrenn for menn og «Verdens beste skijenter».

Dermed skulle alt ligge til rette for at vi vil digge en hel kveld med idrettsutøvere på skjermen.

SE: Her er idrettsgallaen i bilder

FRAVÆR AV STJERNER

Bandet Violet road og et gedigent kor fra Toneheim folkehøgskole dro i gang festen på en god måte - pluss for bruk av lokale krefter!

Men som den alltid stødige programlederen Anne Rimmen påpekte; svært mange av de største stjernene kan ikke være til stede under idrettsgallaen. De er rett og slett ute i verden på jobb. Det bar også kvelden preg av.

I salen var Cecilia Brækhus, Aksel Lund Svindal, Martin Ødegaard og tre av håndballjentene, men ellers var det langt mellom de største, aktuelle idrettsnavnene.

At langrennsutøverne er i Val di Fiemme og skiskytterne er i Oberhof, forsøker produsentene å bøte på ved å be Marit Bjørgen og Ole Einar Bjørndalen om å «dele ut» priser fra der de er. Men å gjøre det på videolink - med forsinkelser på lyden, hverdagskledde skiløpere og lagkamerater som «kulisser» - er ikke verken elegant eller gallaaktig og fungerer egentlig litt som do-pauser for tv-seerne hjemme i stua.

På samme måte som de små filmsnuttene med hyllester (og heismusikk) drar det ned tempoet i festen, blir «showstoppere» og hindrer at vi får den fresen vi ønsker oss.

lavt tempo

Anders Baasmo Christiansen og Trond Espen Seim gjorde et godt forsøk på å få taket til å løfte seg lite grann, men har det ikke vært mer glans og sprut over de kulturelle og musikalske innslagene før?

Nora Jabri og Trine Rein, Marion Ravn og en nachspielinnstilt Gabriel Rios gjør dessverre ikke at vi kan hevde at du gikk glipp av noe stort om du ikke så idrettsgallaen fra Hamar på tv.

Det er et hyggelig, godt produsert - og svært ordinært tv-show. Det er flott, stemningsfull lyssetting, stilfull catwalk utover blant publikum i OL-amfien og en Rimmen som håndterer både sport og galla.

Men dessverre blir det ikke fyrverkeri-stemning i sofaen denne lørdagen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke