19. aug
Gjenforent: Ole Myrvold (t.v.), Mats Halvorsen, Ørnulv Brun Snortheim og trommeslager Espen Solheim Røhne var tilbake på scenen som Hamar- bandet POD.Begge Foto: Kristian Einang
 
Heltenes tilbakekomst
POD ble møtt av vill jubel fra salen da de ankom scenen 12 år etter at de skilte lag.

Publisert: 28.des.2013 11:02
Oppdatert: -

Romjulskonserten med POD ble som en reise tilbake i tid på mange måter. Først og fremst på grunn av kveldens hovedattraksjon, men også på grunn av hele rammen konserten var satt inn i.

Dette var på mange måter en kveld der voksne hamarsinger fikk en anledning til å feste som i gamle dager, og det var mange som benyttet seg av anledningen til å slå ut håret på byen.

Jørgen Tiller var en av mange med klare minner fra den tiden da POD herjet som mest.

- Jeg husker godt at jeg så opp til karene i POD, og en gang fikk jeg faktisk spille «Motorcyclehappytrip» sammen med Mats Halvorsen, sier Tiller.

Det som kanskje var litt ekstra spesielt var at de to spilte sammen på én og samme gitar.

Mange minner

- Jeg kunne rytmen, og han kunne selvsagt akkordene, og sammen spilte vi den velkjente sangen på gitaren hans, forteller Tiller, som samtidig anslår at han nok ikke var eldre enn 12- 13 år da drømmemøtet fant sted.

Cecilie og Bjørn Thorstensen var til stede på Gregers for å gjenoppleve minner fra den tiden da POD sørget for byens villeste konserter.

- Jeg husker nok spesielt godt konsertene på Crescendo. Da var det mye svette og tårer i lokalet, sier Bjørn Thorstensen.

Han mener samtidig at POD hadde potensial til å bli et av landets virkelig store bandnavn.

- De var et av Norges desidert beste live-band, de ble hyppig spilt på riksdekkende radiokanaler og platene deres solgte samtidig veldig bra. POD var store over hele landet, og det er synd at eventyret endte som det gjorde, sier han.

Herlig stemning

Klokka var godt utpå kvelden da de gamle heltene omsider sto gjenforent på scenen. Da var det 12 år siden forrige gang, og det var tydelig at mange satte stor pris på å igjen få høre POD.

Stemningen gikk rett i taket, og på scenen sto det en kvartett som helt tydelig satte pris på det gode oppmøtet. I forkant av konserten uttalte de fire rockerne at de ville skape den samme gode stemningen som mange husker fra konsertene.

De var blant annet kjent for å fleske ekstra til med nivået på lyd og lys, og under gårsdagens konsert spilte POD nok en gang så det ristet i hele konsertlokalet. Etter hvert tok det helt fullstendig av, og det er nok mange som trenger mer enn én dag til å summe seg etter årets mest energiske konsert.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke