23. aug
Prisvinner: Henning Børresen blir lørdag tildelt årets utgave av Under brua-prisen på festivalen.
 
Henning Børresen får Under brua-prisen
Henning Børresen tildeles Under brua-prisen i år for sin innsats for kulturlivet for barn og unge.

0
Publisert: 20.aug.2014 12:58
Oppdatert: 20.aug.2014 13:43

Prisen skal deles ut på Under brua-festivalen på lørdag som en del av kveldens festivalprogram. Det synlige beviset for prisen er «Speilmannen» - skulpturen som Linda Bakke laget et eksemplar av hvert år.

Om prisen heter det at den skal «tildeles en enkelt person som på særskilt måte har utmerket seg innenfor kunstnerisk eller kulturell virksomhet, eller som på annen måte har nedlagt et fortjenestefullt arbeid for kulturlivet i innlandet.»

Ifølge styrets begrunnelse går prisen i år til «en person som har hatt stor betydning for kulturlivet i Hamar i flere tiår, og som fortsatt vil ha betydning i generasjoner som kommer. Vi finner resultatene av prisvinnerens arbeide både i band, orkestre, på teaterscener, kulturkontorer, i klasserom, i registoler, på TV, på film og i roller ellers i lokalsamfunnet som er godt synlige.»

- Det er vel ingen i området vårt som har rekruttert så mange unge til kulturlivet som han, sier Per Cato Risberg, leder i Under brua-foreningen.

- Det er mange musikalske personligheter som har grodd opp i miljøet rundt Hamar Janitsjarskole. Men tenk også på alle generasjonene av hobbymusikere som har fått et grunnlag i Janitsjarskolen, sier Riberg.

Tidligere prisvinnere er

Odd R. Antonesen (2007)

Torleif Kippersund (2008)

Inger Pernille Stramrud (2009)

Kjell Ivar Skaalgaard (2010)

Anne Flugstad (2011)

Askild Hagen (2012)

Kjell Nymoen (2013)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke