23. aug
MESTERBORGER: På middelalderfestivalen i fjor var det Oe Roberth Holmen som ble utnevnt til Mesterborger av ordfører Einar Busterud.Foto: Kristian Einang
 
Her er HA's Mesterborger-kandidater
Seks kandidater er valgt, men hvem av dem skal bli årets Mesterborger? Nå er det opp til DEG å stemme fram vinneren.

Publisert: 26.mai.2018 08:39
Oppdatert: 26.mai.2018 08:46

Søndag 10. juni skal årets Mesterborger av Hammer By kåres under Hamar Middelalderfestival på Domkirkeodden. Det er 18. gang det skjer, etter at Ragna Frisvold ble stemt fram som den første i 2001. Og i alle disse årene har det bygget seg opp et helt laug med mesterborgere, som på hver sine måter representerer sentrale verdier i Hamar og på Hedmarken.

STEM HER: gjør ditt valg

De siste dagene er det HAs lesere som har sendt inn sine forslag på kandidater. Til sammen ble det foreslått over 30 personer og mange gode begrunnelser ble gitt. Av disse ble seks valgt ut. Nå er det selve avstemningen som gjenstår. Her er kandi-

datene:

Thomas Andersen

Thomas Amundsen er en sentral skikkelse i korpsmiljøet i Vang, både som musiker i flere korps og korpsleder i en årrekke. Norges Musikkorps Forbund fyller i år 100 år, og 2018 er Musikkorpsenes År. «Det hadde vært utrolig flott om en lokal korpsambassadør som Thomas hadde fått heder og ære for sin utrolige innsats gjennom alle disse årene», skriver en av dem som har foreslått ham. 

Roar Johansen

Roar Johansen har i hele sitt liv viet til frivillig innsats for Storhamar – enten det er Ishockey, håndball eller fotball, skriver en av dem som har valgt ham som sin kandidat. «Han var en av de viktigste initiativtakerne til å få sporten til Hamar etter å ha oppdaget den under OL i Oslo i 1952 og var en naturlig leder og organisator både før, under og ikke minst etter den aktive karrieren. Det første målet han sto i hadde han for øvrig snekret sjøl!»

Knut Monssen

«En foregangsmann for naturskolen, som han har bygd opp og ledet i 25 år.» slik lyder en begrunnelse for å stemme på Knut Monssen. «Han har gjort en flott jobb med å lære barn og unge å bli glad i friluftsliv, og betydd mye for mange familier både i Hamar og omegnen», heter det om ham. «Jeg synes virkelig han fortjener tittelen Mesterborger og det passer ekstra godt nå som han skal gi seg og levere stafettpinnen videre», er det en som skriver.

Therese Slob 

«Den jobben PS Dance gjør for byen vår, barn og unge og resten av Hamars befolkning er helt fantastisk. De gir barn og unge et trygt, sosialt og aktivt fritidstilbud hvor mestringsfølelse og respekt for hverandre står i høysetet. Videre skaper PS Dance liv og røre i byen med diverse danseforestillinger,» Slik skriver en av dem som har foreslått Therese Slob som mesterborger. 

Turnékompaniet

Teatergruppa Turnékompaniet med søsknene Kippersund i spissen har en bred virksomhet både med egne forestillinger, samarbeidsprosjekter og opplæring av barn og ungdom, i tillegg til at de står for driften av Hamar Teater. Forslagsstillerne trekker fram alle disse sidene av virksomheten deres. 

Frida Ånnevik 

Noe av hensikten med kåringen er å trekke fram folk som på en positiv måte har profilert Hamar og regionen. Flere framhever artisten Frida Ånnevik som en slik skikkelse. Frida Ånneviks innsats i «Århundrets stemme» i vår er noe av det som nevnes som karakteristisk ved virksomheten hennes; «både jordnær og nyskapende».

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke