22. aug
NYTT PROGRAM: Teater Innlandet byr nok en gang på et spennende og variert program. Fra venstre: Frode Berntzen, Knut Erik Engemoen, Janne Langaas, Mette Renolen, Lene Therese Teigen, Espen Dekko og John Nyutstumo.
 
Her er høstens program på Teater Innlandet
Teateret vil friste publikummerne med blant annet Alf Prøysen, Vesleblakken, Gruffalo og breakdance.

Publisert: 26.apr.2013 17:23
Oppdatert: -

Fredag presenterte Teater Innlandet høstens repertoar.

Her er oversikten over alle forestillingene som vil bli satt opp i løpet av det neste halvåret:

"Ungkar" – urpremiere i Åmot 6. mai 2013.

Ungkar er en teaterkonsert basert på Prøysens viser, bundet sammen av et utvalg av hans mange prosatekster. Til sammen blir dette en liten historie. En historie om spelldåser, funderinger, ungkarssorger og lykka som går i krok og sving. I en lek med musikksjangere og sceniske uttrykk, presenterer konserten møter med Prøysens kvinneskikkelser, sett fra en ungkars perspektiv. Rammet inn med kostymer og rekvisitter blir dette en konsertopplevelse utenom det vanlige. På scenen står skuespiller og sanger Knut Erik Engemoen og gitarist Frode Berntzen.

"Gruffalo"

Gruffalo er en barnebok skrevet av Julia Donaldson og illustrert av Axel Scheffler. Boken ble utgitt i England i 1999 og forteller historien om en mus sin ferd på leting etter en nøtt i en mørk skog. Boka har solgt over 10,5 millioner eksemplarer og har vunnet flere priser for barnelitteratur. Den er også dramatisert. Teater Innlandet har fått de norske rettighetene, og setter opp Gruffalo-historien som figurteater. Familieklassikerens målgruppe er barn mellom 3 og 7 år. Espen Dekko har regien, og forestillingen har premiere allerede 6. juni i Hamar.

"The Invaders"

Nok en forestilling som følger Drømmecontainer'n-turneen, med fire av Norges fremste breakere, som vises i dansestudioer for danseelever. Belinda Braza, som er er utdannet fra danselinjen ved Bårdar Akademiet, står for koreografien, og har erfaring som både danser, koreograf, skuespiller og sanger. Hun koreograferte og spilte Herr Nilsson, skolebarn og sjørøver i Pippi Langstrømpe ved Teater Innlandet tidligere i år. Urpremiere i Kongsvinger 29. august.

"Drømmecontainer'n" – urpremiere 29. august i Kongsvinger.

En container som det spilles teater i sendes på turné til ti steder i Innlandet. Rart og vakkert. Teater i gågater, på torv og foran kjøpesentre. Drømmecontainer’n er på turné sammen med Gruffalo for barna, The Invaders; danseforestilling for ungdom og Ungkar som vises på eldresentre og helsetun. Drømmecontainer’n besøker Kongsvinger, Tynset, Elverum, Gjøvik, Gran, Fagernes, Lillehammer, Otta, Brumunddal og Hamar. Co-produksjon med Franzisca Aarflot Produksjoner.

"Min forestilling om mor" – på turné i Innlandet 10. oktober – 10. november.

Gjestespill. Bente Børsums gripende og personlige historie om en mor som sendes til Ravensbruck. Moren var legefrue
på Oslos beste vestkant og snublet inn i motstandsbevegelsen da annen verdenskrig brøt ut. I 1943 ble hun sendt til konsentrasjonsleiren Ravensbrück i Tyskland. Bente Børsum var da bare ni år gammel.
Forestillingen forteller en sterk historie om morens opplevelser, og om hvordan krigen forandret henne. Samtidig får vi se hvordan savnet av moren påvirket det barnet som ble igjen hjemme – Bente Børsum selv.

"Vesleblakken" – spilles 30. november – 15. desember.

Husker du Vesleblakken? Historien om hesten som dør, men redder vesle Johannes' liv ved å ta seg helt ut på ferden etter doktoren. Historien appellerer til barnet i oss alle. For de som har levd en stund vekker Vesleblakken minner fra barndommen, mens ungene får oppleve en spennende historie fra gamledager. Teater Innlandet ønsker velkommen til en minnerik teaterstund på tvers av generasjoner. Forestillingen er en co-produksjon med Teater Grimsborken. Vesleblakken hadde premiere i november 2012.

"Ut-/Ned-/Opp-/Be-STEMT" – urpremiere 13. september. På turné i Innlandet september – november.

Med tempo, humor og kunnskap vrir utøverne på en del sannheter om fremtidsdrømmer, romantikk, kjønnsroller, likestilling, og politikk. Det blir statistiske bevis, rolleleker, håndsopprekninger og dans, sang og musikk – i et show der utøverne henvender seg direkte til publikum med spørsmål, pussige observasjoner og tanker om hva vi feirer når vi snakker om stemmerett og demokrati. I forestillingen ser vi på sammenhengen mellom den store og den lille verden. Utøverne tester blant annet ut hvor, hvordan og hvorfor vi blir synliggjort – av oss selv og av andre.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke