21. aug
 
Her er Prøysen-kjolene
Prøysenhuset ønsket nye drakter til de ansatte, Edel Urstad hos Edel Design tilbød «Prøysenkolleksjonen».

Publisert: 06.des.2016 14:49
Oppdatert: 07.des.2016 08:44

Her har «Borgny» fått kjolen hun drømte om til konfirmasjonen, her er en kardigan for «Gunvor Smikkstugun», her er ei kåpe oppkalt etter «Jordmor Matja» – og her er en elegant kjole med navnet «Ingebjørg».

Daglig leder Marie Beate Rise og Edel Urstad presenterte i går sitt samarbeidsprosjekt, og ordfører i Ringsaker kommune, Anita Ihle Steen (Ap), velsignet det hele.

«Alf Prøysen har skrevet varmt og klokt om jinter og kvinnfolk i alle samfunnslag i hele sitt forfatterskap. Han hadde sans for det estetiske, forsto betydningen av en flott framtoning og viktigheten av jentenes egen råderett til å kle seg», heter det i presentasjonen.

Syltetøy-debatt

Elin Prøysen, datter av Alf Prøysen, har i mange år, på vegne av rettighetshaverne, holdt en stram linje når det gjelder bruk av Prøysens navn i kommersiell sammenheng. Det ble løsnet litt på grepet i forbindelse med at Prøysenhuset trengte penger for noen år siden, og Stabburet gikk inn med noen hundre tusen for å kunne bruke Prøysen i profilering av syltetøy og saft. Det skapte debatt.

Også denne gang måtte Elin Prøysen gi sin tillatelse til bruk av Prøysen-navnet.

– Dette er avklart, og hun synes dette er en god idé, sier daglig leder ved Prøysenhuset, Marie Beate Rise.

– Hvem eier «Prøysenkolleksjonen»?

- Dette ble i utgangspunktet bestilt av meg, det er Edels åndsverk – men hun kan ikke utvikle dette videre uten at vi er enige.

Ikke business

– Kan det være snakk om å lage andre produkter også, med Prøysens navn?

– Det kan jo være mulig, men det må ha noe med huset å gjøre. Kolleksjonen skal selges hos oss på Prøysenhuset og i Edels galleri. Vi tjener på plaggene vi selger, men dette er ikke først og fremst business for oss. Vi er opptatt av å fremme navnet og forfatterskapet, sier Marie Beate Rise.

– Har du hatt andre ideer for bruk av Prøysens navn i forbindelse med produkter?

– Jeg tenkte på is en gang.

– For salg nasjonalt?

– Nei, kun til salg her hos oss.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke