19. aug
 
Herlig Prøysen-show
Tiende trinn ved Furnes ungdomsskole leverte herlige Prøysen-tolkinger i Teatersalen. Det moderniserte Prøysen-showet ville nok’n Alf ha satt pris på.

Publisert: 04.des.2014 12:11
Oppdatert: 04.des.2014 12:13

Prøysenåret går mot slutten, men i anledning jubileet, presenterte Furnes ungdomsskole et fartsfylt show om legenden fra Præstvægen. «I kveld med Prøysen» er et show med inspirasjon fra komikerne Ylvis’ braksuksess på TVNorge. 

Tiendeklassingenes forestilling var ikke mye dårligere. 

Med fengende dans, godt skuespill, morsomme innslag og nydelig sang leverte elevene et show som foreldre, medelever og lærere kan være stolte av. 

Kanskje hadde Alf vært litt stolt han også. 

PRØYSEN ANNO 2014

Over 90 elever har vært i sving med å sette opp forestillingen. Her er det elevene som bestemmer alt som skjer med veiledning fra lærere. Fredrik Sollerud (15) har vært en av de mest sentrale i prosessen. Han ledet også forestillingen som talkshowvert med en sprek Alf Prøysen ved sin side.

– Dette var morsomt. Jeg var spent og litt nervøs før forestillingen, men det gikk veldig bra, sa unggutten rett etter at forestillingen foran elever og lærere var ferdig. 

– Jeg håper at foreldre og andre som vil se showet liker vår tolking av Prøysen, selv om det ikke er helt den tradisjonelle måten å framstille Alf Prøysen på. Det var viktig for oss å gjøre en modernisering av Prøysen, der den gamle møter den nye, fortsetter Sollerud. 

Det er Sollerud som har skrevet manus til forestillingen.  

– I starten var det mange som var negative. Prøysen er ikke akkurat det vi bruker mest tid på til daglig, men jeg synes vi har klart å sette det sammen på en bra måte. Det å skrive manus var en ny erfaring og jeg har lært mye av det. Det var så mange bra bidra så den oppgaven ble atskillig lettere. Jobben min ble mer å fordele og sette sammen alle de gode ideene, sier Sollerud.

stolte lærere

Ragnhild Sigland har koordinert forestillingen og veiledet elevene underveis. Hun og flere lærere var tydelig stolte over prestasjonen til elevene. 

– Jeg er kjempelettet. Elevene gjorde en fantastisk innsats og leverte en topp forestilling. De er til å stole på og har gjort en kjempeinnsats gjennom hele prosessen. Denne moderniseringen av Prøysen funket kjempebra og var det beste vi kunne håpe på, sier hun. 

Torsdag kveld er siste sjanse til å få med seg showet i Teatersalen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke