21. aug
 
Festkveld mellom bokhyllene
Fra punkrock og høye hyl til vakre viser og rolig nynning. Årets Kønnband-festival serverte et bredt spekter av ulike artister og sjangre.

Publisert: 17.sep.2016 23:16
Oppdatert: 17.sep.2016 22:54

- Det er en helt spesiell stemning her inne, og det er nok litt av grunnen til at vi kommer tilbake år etter år. Nå begynner Kønnband å bli en fast tradisjon for oss, sier Kari Østvold Lund. Hun var på plass i Stange bibliotek sammen med gode venner, og den blide gjengen forteller at de har fulgt Kønnband tett siden oppstarten i 2013. 

- Når det først skjer noe i Stange er det viktig å stille opp. Her treffer vi gamle kjente, nyter mat og drikke og hører dyktige artister spille god musikk, sier Stein Olav Torve. Festivalgjengerne var på plass i biblioteket gjennom begge festivaldagene, og Even Brun forteller at det har vært mange høydepunkter undervegs.

- Eva & the Heartmaker var veldig bra, og jeg ble positivt overrasket av Frøkedal. I dag har Odd Nordstoga levert en glimrende konsert, sier han. 

Det var Erlend Ropstad som innledet festivalkvelden. Ropstad debuterte som artist med EP-en " The Magnetic Tapes" i 2006. Sangeren og låtskirveren har gitt ut fem album, og han høstet mye ros etter utgivelsen av hans foreløpig siste album "Det beste vi får til" i 2015.

Odd Nordstoga står øverst på festivalplakaten, og for mange vil nok hans konsert stå igjen som et klart høydepunkt under årets festival. Artisten, som fikk sitt nasjonale gjennombrudd i 2004 med albumet "Luring", står i dag som en av landets mest folkekjære artister; mye på grunn av effektiv bruk av tradisjonell folkemusikk og dialekt.

Nordstoga leverte flere av sine største hits i Stange bibliotek, og foran scenen gjorde publikum sitt for å heve stemningen. Toneheimstudentene Emily Adjei og Mari Monsen var blant de aller ivrigste.

-Odd Nordstoga leverte en fantastisk konsert. For en fyr, for en karisma, for en live-artist, sprudler Mari Monsen like etter konsertslutt. Hun gir konserten ti av ti mulige på skalaen.

- Han har en utrolig kontakt med publikum. Den jobben han gjør helt alene på scenen er helt utrolig, sier Emily Adjei.

Volumet ble skrudd opp enda et hakk da Silje Halstensen, alias Bendik, gikk på scenen som kveldens tredje innslag. Artisten fikk sitt nasjonale gjennombrudd etter utgivelsen av sitt debutalbumet  "Drømmen Gjør Meg Ingenting" og NRKs Urørtfinale i 2012. 

Oslo Ess innehar den uoffisielle verdensrekorder for antall konserter i løpet av ett år, og mange peker på rockerne fra Oslo som Norges beste live-band. Lørdag kveld gikk de på scenen som festivalens siste band.

Se bilder fra Kønnband øverst i saken.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke