19. aug
 
Herlig stemning under brua
Progrocklegendene i Junipher Greene sørget for årets festivalklimaks under brua da de gikk på scenen sent lørdag kveld.

Publisert: 23.aug.2014 23:34
Oppdatert: 25.aug.2014 08:37

Med Junipher Greene på scenen ble nok lørdagens arrangement en kveld med mye nostalgi og mimring. Samtidig demonstrerte de gamle progrocklegendene at det fremdeles bor bøttevis med musikk igjen i det legendarisk bandet.

Bandet ble dannet i Oslo i 1966 under navnet Action Enterprises, men de spilte også i en liten periode under bandnavnet Aquisitive Society. Senere fant de navnet Junipher Greene, og i dag er de kjent som et av tidenes norske band innenfor progressiv rock. Lørdag gjestet de scenen under brua, og stemningen gikk i taket da de gamle favorittene ankom scenen.

Lørdagsprogrammet startet tidlig på dagen med et eget opplegg for barna.  Peter og Benjamin Kippersund var på plass med forestillingen «En liten og en stor», men det var først på kvelden at det virkelig tok av under brua. Kveldsprogrammet ble innledet av Haakon Haga da han fant sin faste plass på scenen. Haga har spilt under brua siden oppstarten i 2006, og i dag kan han nok betraktes som festivalens store veteran. Like etterpå var det Trond Svendsen som overtok showet i festivalteltet, og etter hvert begynte det å samle seg en solid folkemasse på festivalområdet.

Senere på kvelden gikk de lokale heltene i Ted Glen Extended på som første band på hovedscenen, og stemningen ble bare bedre og bedre etter hvert som mørket ankom festivalområdet. Like etterpå var det The Real Funkbook som overtok stafettpinnen i festivalprogrammet. Det var nok allikevel Junipher Greene som de aller fleste ventet på, og da det historiske rockebandet ankom scenen ble de møtt med et skikkelig festivalbrøl. Oslobandet holdt det gående i nesten to timer før de tok kvelden, men underholdningen var på ingen måte over. Som siste band fikk nemlig Peau de Pêche æren av å runde av kvelden, og bluesbandet fra Hamar sørget for å opprettholde festivalstemningen utover natten. 

SE VIDEO.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke