23. aug
KLARE: Hermine Solemsli Kleppe (10) fra Hamar har fått hovedrollen i forestillingen som er skrevet av Geirr Lystrup.
FOTO: REBEKKA JOSVIG.
 
Hermine fra Hamar skal spille "Joanna"
Hermine Solemsli Kleppe (10) fra Hamar har fått hovedrollen som «Joanna» i «Brakar og Joanna».

Publisert: 24.mar.2017 10:54
Oppdatert: 24.mar.2017 10:59

Det skriver Ringsaker kommune i en pressemelding.

Teaterstykket, skrevet av Geirr Lystrup, skal spilles ute i Kusvea under sommerens Prøysenfestival. Lystrup selv har rollen som «bæssfar».

Glenn Terje Nordengen skal spille bjørnen «Brakar». Han var nissemor i fjorårets oppsetning «Ei pølse i julestria». «Sirkusdirektør Gyldenløwe» blir Martin Thorshaug og «sirkusdronning Carolina» Anne Flugstad.

- Vi har valgt å besette et par av rollene med profesjonelle skuespillere. Dette fordi en av målsettingene til Prøysenhusteateret er å la profesjonelle og amatører jobbe sammen, sier produsent Marthe Sørby. 

Årets oppsetning favner hele regionen. Hermine Solemsli Kleppe og «lensmann Pittenbom», Bjørn Huldal, er fra Hamar. «Brakar» bor i Romedal, «Sirkusdirektør Gyldenløwe» i Stange og «sirkusdronning Carolina» bor på Ottestad. Resten holder til i Ringsaker, fra Furnes i sør til Brøttum i nord. 

I kø for audition

Over 60 jenter og gutter møtte til audition på Prøysenhuset, 40 av disse prøvespilte som «Joanna». Produksjonsteamet måtte innkalle ni jenter til ny audition før de til slutt landet på Hermine.

- Jeg er imponert over hvor mange flinke barn vi har i regionen vår. Mange av dem som møtte opp på audition kunne spilt «Joanna», men vi hadde flere hensyn å ta. Både sang, spill og aldre måtte stemme. Hermine hadde alt det vi lette etter, sier regissør Asle Berteig.

Alle skal med

- Alle som møtte opp på audition er blitt tilbudt roller i oppsetningen. Vi brukte audition til å kartlegge hvilken rolle den enkelte kan brukes til, ikke for å sile ut noen. Det er derfor en stor gjeng som nå skal møtes jevnlig i Kusvea fram til premieren 5. juli. Nærmere 50 skuespillere er involvert, over 40 av disse er barn, sier Berteig..

I tillegg til premieren skal «Brakar og Joanna» spilles lørdager og søndager under hele Prøysenfestivalen. 


 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke