19. aug
SMÅ SWINGDANSERE: Jazzdans 5-7 klasse lot det svinge under jubileumsforestillingen.
 
Hildes dansehyllest
Unge dansespirer, Kompaniet og profesjonelle dansere feiret at Hilde Gullhavs Ballettstudio kan slå seg på brystet med et kvart århundre med rytmisk oppfostring.

Publisert: 21.mai.2012 06:29
Oppdatert: -

HAMAR
Fire fulle forestillinger på Hamar Teater markerte 25-årsjubileet til kulturinstitusjonen Hildes Ballettstudio.
Matinéforestillingene med dagens elever ble etterfulgt av oppvisninger fra Kompaniet og tidligere elever, som nå er profesjonelle dansere.

- Kompaniet er kremen

- Det at vi har en danselinje på Stange, og at vi har et ballettstudio, gjør at det er så mange dansere fra Hamar som jobber profesjonelt i distriktet og i Oslo, mener Therese Slob.
Slob gikk både Stange Videregående og Hildes Ballettstudio før hun utdannet seg ved Kate Simmons School of Dance i England og Kunst Høgskolen i Oslo. Nå er hun tilbake i Hamar, og har de siste tre årene undervist i moderne dans, klassisk ballett og streetdance. Hun er også ansvarlig for Kompaniet, som elevene årlig kan kvalifisere seg til gjennom en audition.
- Det er veldig gøy å få lov til å plukke litt av kremen. For elevene er det nok litt prestisje å få lov til å være med. I tillegg til klassene hver enkelt tar, trener vi hver helg. Det er en takknemlig jobb, sier Slob.

- Dansegnisten ble tent

Stangesokningen Karin Midgard var ikke med på lørdagens forestilling. Da hadde hun danseeksamen ved Universitet i Stavanger.
- Dansegnisten ble tent på Hildes Ballettstudio. Jeg begynte da jeg var 11 år, og det var der jeg fikk interessen til å starte på danselinja på Stange. Etter det bare ballet det på seg, forteller Midgard, som framførte en selvkoreografert dans under søndagens forestilling.
Nå har Midgard fullført et fireårig utøvende og praktisk-pedagogisk danseutdanning.
- Stavanger var kjempedeilig. I fjor høst var jeg i New York, og i vår har vi fått jobbe med tre internasjonale koreografer, sier Midgard, som nå planlegger å flytte til Oslo for å prøve seg som utøvende danser.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke