22. aug
stjerne: Nova er betegnelsen på en stjerne som skinner sterkt, en periode. Men betyr også «ny». – «Jeg lar egoet mitt være litt stort nå, så får jeg heller bli jordnær og norsk igjen senere». Foto/copyright: Kristina Kvammen
 
Hiphoper fra Løten ble «Nova» i LA
Etter 5 år i USA med musikkskriving og frivillig arbeid vender Synnøve Kapelrud hjem til Norge med nytt navn, og store planer.

Publisert: 12.sep.2017 16:44
Oppdatert: 12.sep.2017 17:42

– I USA var det ingen som klarte å si Synnøve. Alle kalte meg «Synnova», så da ble det «Nova», sier artisten.

Tilbake i Oslo, der hun nå har base, satser Løten-jenta fullt på musikk-karrieren. Det var i USA, mens hun skrev låter og jobbet som frivillig med hjemløse, at det virkelig løsna.

– Jeg hadde veldig mange ting jeg ville fullføre, og så satte jeg meg noen crazy mål som jeg faktisk klarte å få til.

målretta

Nova kan krysse ut mye på lista, med platekontrakt i boks, fire singler ute, og konsert-opptredener i Oslo, Bergen og på Hamar. Men plate må vi vente litt til på.

– Det er så mye penger og ressurser som må til med et album, så jeg må ta det steg for steg, en singel av gangen. Så først blir det EP.

løten hiphop

Synnøve vokste opp på Løten i en musikalsk familie. Selv spilte hun piano, sang, og skrev låter fra hun var liten.

– Å lage musikk er for meg det mest naturlige i verden. Det er som å drikke vann og spise.

Hiphop var det som gjaldt, og Lauryn Hill var det store forbildet. Som 12-åring rappa hun på UKM, og det gjør hun litt av på låtene sine fortsatt, for selv om Synnøve er en mer poppete RnB-sanger nå, har hun Hiphopen i hjertet. En liten goth-periode rundt 15-årsalderen er unntaket. Da stilte hun også opp i Idol.

– Det klippet håper jeg ikke fins lenger! ler Synnøve, som likevel ikke lot seg skremme og ble med i Idol en runde til, for et år siden, dog ikke i goth-antrekk. Hun kom til lineup-delen og gjorde en fin figur, men det stoppet der.

framtida

De etter hvert mange erfaringene i en tøff bransje har gjort at Synnøve på sikt ønsker å hjelpe andre unge artister opp og fram. Men foreløpig er det artistdrømmen som gjelder, og nå skal det bli konserter i Oslo og på Hamar, med eget band. Musikkvideo til singelen «Sugar Coated Lies» er filma i Løten, hjemstedet hun fortsatt føler tilknytning til.

– Kunne du flytta tilbake til Løten, da?

– Hvis jeg finner en søt bonde som liker hiphop, så ja! skrattler Synnøve, aka Nova.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke