21. aug
Foto: Storytelling Media
 
Historie om tap og sorg

Publisert: 08.feb.2018 08:16
Oppdatert: 08.feb.2018 09:44

Jakob Oftebro spiller en av hovedrollene den nye filmen «Forsvunnet». En vakker, brutal og ærlig fortelling om livet.

I filmen møter vi Roos (spilt av Rifka Lodeiza) som hvert år besøker familien i Nord-Norge, tross anspent forhold til moren. Denne gangen med en tung beskjed, som hun sliter med å få fram.

Jakob Oftebro spiller en gammel flamme av Roos som nå er gift og venter barn.

Filmen har jobbet ut karakterene på en god og troverdig måte. Spesielt vil jeg trekke fram lillebroren til Roos. Han gjør en utrolig bra rolle som tenåring og musikkinteressert. Produksjonen gjør bra i å kombinere interessen til karakteren med musikk eller bilder i filmen. Store deler av musikken og lydeffekter i filmen blir produsert av unggutten i filmen. Og flere av stillbildene tas av Roos.

Vakker og rå natur, med god og gjennomarbeidet historiefortelling gir et godt resultat.

«Forsvunnet» er en av filmene som er valgt ut til den anerkjente Toronto International Film Festival. Ikke altfor ofte det kommer gode, ærlige fortellinger fra vanlige familier, filmatisert på en gjennomført måte.

Terningkast 5

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke