19. aug
Stupetårnet: Går dukken i Nils Axle Kantens strek i det nye Hjalmar-albumet.
 
Hjalmar lar stupetårnet gå dukken
Stupetårnet i Hamar får en dramatisk ende i Nils Axle Kantens nye tegneseriealbum «Hjalmar». Her synker hele tårnet så snart ordføreren har klippet over snora.

0
Publisert: 29.jul.2015 09:25
Oppdatert: 29.jul.2015 09:29

– Jeg tenkte jeg måtte jo gi mott bidrag til historien om stupetårnet jeg også, sier Nils Axle Kanten. Så nå er det famøse tårnet kommet i albumform også, og ikke bare i roman.

Det nye Hjalmar-albumet har to historier tilknyttet stupetårnet. I den ene er Hjalmar på båttur sammen med Cato – den kaksete naboen som har ny diger båt, og Mjøsa er tydeligvis ikke stor nok til både båten og stupetårnet, så de bumper inn i hverandre.

Men enda verre går det i Hjalmar-heftets avisartikkel-parodi «Fra stupetårn til synketårn». Ordføreren, som ligner litt på Morten Aspeli, har nettopp tatt fram gullsaksa for å erklære både stupetårnet og badesesongen 2015 for åpnet. Og bare et øyeblikk etterpå synker tårnet i Mjøsa.

«Med ett var det som om Stupetårnet ikke hadde eksistert ... Vi trodde jo ikke det kunne synke, ikke til den prisen», kommenterer en av de frammøtte i Hjalmars verden, den 105 år gamle Kai-Kim Hoggen, som hadde vært to år da Titanic sank ...

Heftet er Nils Axle Kantens tredje i serien om Hjalmar.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke