25. aug
Boklansering: 100 frammøtte på Gravdahl hørte Arne Hjeltnes presentere romanen «Stupetårnet».
 
Hjeltnes kom til venner
Arne Hjeltnes ble tatt godt imot i Hamar da han fredag presenterte romanen «Stupetårnet» på Gravdahl. Her var det tydeligvis ingen som var redd de var blitt uthengt.

0
Publisert: 22.aug.2014 17:32
Oppdatert: 23.aug.2014 09:53

Rundt 100 mennesker fylte Gravdahl da Hjeltnes skulle lansere boka si. Og da var det så fullt at det kokte av forventning. For her ble de stilt ansikt til ansikt med mannen som har skrevet roman om det som lenge så ut til å bli stående som Hamars skam og skjensel.

Hjeltnes var da også rask til å understreke at dette handler mer om Norge og norske småbyer enn om Hamar. Og siden knapt noen hadde hatt anledning til å lese boka på forhånd, før den ble lansert i går ettermiddag, passet Hjeltnes på å gjøre det klart at det uansett Hamar eller ikke dreier seg om humor av det godlynte slaget. Og det falt i god jord hos de frammøtte, som slett ikke var kommet for å bli gjort narr av som innbyggere av byen med et nasjonalt beryktet stupetårnet, og det ble de ikke heller.

- Det eneste jeg var litt redd for, var at stupetårnet skulle bli ferdig før boka, sa Hjeltnes.

- Det var ikke vi, kommenterte Tor Rullestad, for anledningen i rollen som bokbademester.

Ifølge Hjeltnes er det likevel ei bok som det har gått raskt unna å få produsert. Ideen kom rett før jul, forteller han. Da var han innom Kagge forlag akkurat da de satt og småflirte av nasjonale oppslag om stupetårnet i Hamar.

- Men det der er jo stoff til en roman, sa Hjeltnes.

- Og den skal du skrive, sa de i forlaget.

Og nå har han gjort det.

Bak i rommet på Gravdahl satt også ordfører Morten Aspeli og sjekket om han hadde gitt noen trekk til romanens ordfører. Men det fant han ikke, selv om heller ikke han har rukket å lese boka ennå. Men han kjøpte den med seg han også.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke