23. aug
nominert: Line Ødegård syns, tross alt, det er gøy med Mesterborger-nominasjon og håper at folk vil stemme. foto: kjersti gullvåg
 
Hjemmehjelperen
– Jeg gjør det jo for Home-Start, og for at flere familier og mulige frivillige skal få vite om oss og at tilbudet finns, sier Line, om at hun takker ja til slike ting som å snakke i avisa og ta imot Frivilligprisen, som hun fikk i 2016.

Publisert: 31.mai.2017 06:21
Oppdatert: 31.mai.2017 06:26

Og nå har hun altså blitt nominert til Mesterborger-tittel.

– Jeg fikk helt hakeslepp, sier Line som nok synes det begynner å bli litt mye nå.

– Men det hadde jo vært gøy å vinne. Nå har det jo gått så langt så hvorfor ikke bare ta det til toppen? ler 33-åringen.

hjelper til hjemme

Line er en som liker å hjelpe folk. Det er derfor hun har tatt utdannelse i familie- og utviklingspsykologi, jobber på Flyktningekontoret og altså stiller opp for familier på fritida.

– For meg er det en slags opplading, å komme hjem til en familie og bare være der for dem. Jeg er lykkelig når jeg kan være til støtte for noen. Og særlig fint er det å være sammen med barna.

Line er hos en familie i 2–4 timer i uka, et halvår av gangen. Hun hjelper til der det er behov, lek med ungene, praktiske gjøremål, eller mer som støtte og samtalepartner for de voksne.

Variasjonen i hvilke familier som ber om hjelp og hva de trenger, er stor.

lavterskel

– Vi lever i en tid der fasade betyr så mye. Du skal rekke over mye som forelder, men ingen har overskudd til å klare alt.

Det handler også om å fange opp de små problemene før de blir for store, og det er her Line mener Home-Starts frivillige er viktige.

– Vi gjør et godt stykke forebyggende arbeid. For mange er det vanskelig å be om hjelp, men vi bidrar med små ting. Vi går ikke inn i familiers rutiner og spør «hvorfor gjør dere sånn», de sier ifra til oss hva de trenger.

Men det må vel være fristende å legge seg litt borti også?

– Man driver kanskje litt undervisning også, men det er noe med når og hvordan man sier det. Og vi kan gi dem tilbakemeldinger på hva de faktisk får til.

Line mener hun ser vekst og framgang i alle familiene hun har vært hos, siden hun begynte i 2008.

– Jeg er veldig stolt av Home-Start, og av Hamar kommune som velger å satse på prosjektet, sier Line som minner om at de kurser nye frivillige til høsten.

– Jo flere vi er, jo fler kan vi hjelpe!

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke