18. aug
 
Hjemmekoselig festival for fremtida
På Brüggerfestivalens andre dag virker både publikum og arrangører svært fornøyde med det de ser på som en god start, både for årets festival og årene som kommer.

Publisert: 04.aug.2017 22:35
Oppdatert: 04.aug.2017 22:34

– Ingen andre enn Halvor kunne gjort det her! Det nikkes enstemmig blant vennegjengen fra Oslo, som har slått opp teltet på et jorde i Nordbygda i Løten for å delta på Brüggerfestivalen. Det som i 2013 var en minifestival for venners venner på Halvors familiegård, har nå fått en profesjonell form og et nytt tilholdssted, på Holaker Gård, eid av festivalsjef Halvor Thorsnes. Gjengen kjenner Halvor fra skoletid i Oslo.

– Halvor har alltid drømt om et småbruk, og drømt om musikken. Men det er mange som snakker om sånne ting. Halvor gjorde det faktisk også! sier Sofie Rud Jacobsen. Festivalen så langt har innfridd.

– Dritbra mat! Og særlig popjazzbandet Pre Echo var bra. Under hus-jammen i går tok det helt av, det endte faktisk med at vi ble med og sang vi også, ler Oslogjengen. 

INTIMT

At det skal være lite skille mellom publikum og artister er et av målene. Og intimt er et stikkord; Halvor har selv innkvartert artistene på madrasser i stua si. Et annet mål med festivalen er å få med det lokale publikumet. Og ifølge Halvor er de på gli.

– Så langt har en tredjedel av de betalende vært fra området her. Det er fint å se naboer komme med store brede smil.

Ikke alle er kanskje begeistret for å få en tredagers festival i nabolaget. Men ingen har klaga så langt. 

– Vi holdt jo sikkert naboene våkne hele natta. Og så ringte en av dem på morgenkvisten i dag og sa han hadde lagt merke til at flere hadde ramla borte i campområdet, så han tilba seg å sette opp utelys for oss.

Så dugnadsånden lever, ikke bare blant den dedikerte vennegjengen på 10, som utgjør arrangementskomiteen.

IKKE OVER

Lørdagens program består av en duo med bakgrunn fra Barratt Due, svensk elektronika, festivalsjefens eget band, og avsluttes med funky coverband bestående av musikkstudenter fra Hamar. Men er det slutt etter det? Ikke ifølge Halvor. Og telt-gjengen fra Oslo er enstemmige her også.

– Vi kommer tilbake neste år! Og neste år, og neste år etter der igjen!»

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke