18. aug
FESTKLAR GJENG: Fra venstre Hilde Hummelvoll, Anders Baasmo Christiansen, Ole Edvard Antonsen, Silje Nergaard, Atle Antonsen og Kåre Magnus Bergh.
 
H.M. Dronningen kan glede seg
Generalprøven gikk som en drøm i kulturhuset.

Publisert: 14.mar.2014 19:11
Oppdatert: -
H. M. Dronningen, kulturhuspublikummet og tv-seerne der hjemme kan se fram til en kveld av de store. Generalprøven gikk av stabelen klokka 16, med en sal proppfull av feststemte hamarsinger. Med litt småpirk her, en runde med promoopptak og et kvarters pause, varte siste gjennomkjøring i to og en halv time.
 
Programmet er tett, det er godt, det er variert, og det er fullspekket av hamarsinger. Riktig nok er begrepet hamarsing noe utvidet på en kveld som denne, for i åpningsforestillingen er det innslag både av Frikar fra Valdres, Atle Antonsen fra Lillehammer og opptil flere bergensere. Atle Antonsen har tatt mål av seg å skrive en ny hamarsang, og sjelden har noe hengt dårligere sammen.
 
Anders Baasmo Christiansens åpner showet med "The way you look tonight", og satte stemningen. Deretter følger Kaia Huuse, Jan Eggum, Silje Nergaard, Ole Edvard Antonsen og en renn av andre aktører det er verdt å bruke tid på å lytte til.
Kontrastene mellom Silje Nergaard, innslaget fra Nasjonalballetten og Eskil Rønningsbakkens halsbrekkende stunt er store. Åpningsforestillingen er fri for dødpunkter, og Hilde Hummelvoll og Kåre Magnus Bergh syr det sammen på en forbilledlig måte.
 
Klokka 19.40 ankommer H.M. Dronningen Hamar kulturhus. Dronningen skal overrekkes blomster og guides inn i Kirsten Flagstad salen, til forestillingen som starter klokke 20.00. 22.25 sendes showet på NRK.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke