19. aug
 
Hobby ble nettsuksess - nå har videoen 411.000 visninger
Hamar-bandet Mara har stort sett spilt på fester og i 50-årslag. Nå tar den nye låta «Canoe» helt av på YouTube.

Publisert: 25.jul.2016 10:06
Oppdatert: 25.jul.2016 12:01

– Dette er jo egentlig ganske sjukt. Jeg veit ikke helt hvordan det fungerer på YouTube, men vi har fått kjente til å dele videoen, sier gitarist i Mara, Birger Misterosen Lunstøeng om den uventa oppmerksomheten det fem mann store bandet har fått den siste uka.

– Vi lever jo ikke av dette her, alle driver med hvert sitt til daglig. Det er mest et hobbyband, forteller han.

fant inspirasjon i fjellet

Mara ble starta opp vinteren 2010 og begynte med å spille coverlåter på ulike tilstelninger. Etter hvert begynte bandmedlemmene også å skrive egne låter, og i fjor fant Lunstøeng og trommeslager Morten Storlien inspirasjon etter en fjelltur. Inspirasjonen ble til låta «Canoe», og bandet spilte den inn hjemme hos Storlien.

– Vi ble ganske fornøyd, og bestemte oss for å lage en musikkvideo også.

I juni gikk turen opp til Skvaldra i Ringsakerfjellet, og bandet fikk med seg hobbyfotograf Marius E. Kristoffersen til å produsere filmen.

Enorme tall

– Videoen er et resultat av ei veldig hyggelig helg på hytta til Morten. Vi kom med ideer på fredagen, og tok bildene på lørdagen, forteller Kristoffersen.

– Vi hadde bare bestemt oss for to ting på forhånd: Det skulle filmes en kano og en banjo. Kameramannen fant et fint sted langs Åstaelva, og vi lånte kano av broren til en i bandet, forteller Lunstøeng.

Etter ei ukes redigering var alt klart, og 14. juli ble den sluppet. Så tok det hele av: Etter to døgn var videoen blitt vist 50 000 ganger. Etter ei uke har den blitt sett av over 200 000 og delt videre av nesten 10 000. Det er i størrelsesorden med det mange av de største norske artistene klarer å oppnå med sine sanger på videonettstedet.

– Det er vel ikke spesielt stor interresse for kano for øyeblikket? Det er ikke lett å se hvorfor videoen har slått an. Kanskje er det fordi låta er fengende, kombinert med kule bilder? lurer Kristoffersen. En ting er i hvert fall sikkert, sier Lunstøeng:

– At vi skulle få så mange visninger hadde vi aldri regna med.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke