22. aug
Bilde: Hovedrollene Christian Grey og Anastasia Grey i ny film. Foto/Copyright: United International Pictures
 
Holder ikke mål
Fifty Shades Freed er tredje filmen i sin serie. De to første ble slaktet, og i tredje forsøk ser vi få grunner til å ikke gjøre det samme.

Publisert: 08.feb.2018 08:16
Oppdatert: 08.feb.2018 09:49

Da det var klart at boksuksessen «Fifty Shades of Grey» skulle filmatiseres, ble det stilt store forventninger til resultatet. Men godt på vei ut i produksjonen av første film, møtte produksjonen på utfordringer. Charlie Hunnam som spilte hovedrollen trakk seg fra rollen. Etter å ha sett tredje film i serien tenker jeg at han gjorde smart i det.

Svak historie

Christian ble hentet fra fosterhjem som barn, brakt inn i en familie med en enorm formue, men etter en tøff barndom har han vanskeligheter for å slippe noen inn på seg. Anastasia er den klumsete studenten som klarer det umulige; å kapre den følelsesløse og styrtrike Christian. I tredje film gifter Christian Grey (spilt av Jamie Dornan) og Anastasia Steel (spilt av Dakota Johnson) seg.

Det som skiller denne historien fra alle andre uengasjerende hollywoodproduksjoner er Christians forhold til sex.

Med et eget «red room» fylt med, sexleketøy, håndjern og skinnmøbler inviterer han med seg Anastasia til å delta i sine villeste fantasier.

Med svak karakterutbygging og klisjeer i alle ledd blir hovedutfordringen til tredje film å engasjere på andre måter enn kun ved å vise sexklipp. Løsningen her ble å skape en actionfilm der Anastasias tidligere sjef nå er blitt bad guy.

Gode seertall

Tross elendige anmeldelser for de første filmene, ble de utrolig populære. I disse «#metoo-tider» blir det spennende å se hva slags seertall filmen oppnår.

Selv om tredje film er mindre mannsdominerende og undertrykkende, er det fortsatt tendenser til oppmuntring rundt å utnytting av en maktposisjon.

Det som er fint er at vi alle kan ha egne meninger om det vi ser og hører, basert på erfaringer og kunnskap. Hvis du liker fine biler, båter og hus finnes det klipp av det i denne filmen. Hvis du liker populærmusikk, satt sammen med flotte droneklipp av fin natur finnes det også i denne filmen.

Hvis du ønsker en god historie, som engasjerer, vil jeg anbefale å se en av de to fimene som er anmeldt i HA i dag.

Terningkast 2

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke