19. aug
 
Høydepunkt i Kusvea
Geirr Lystrups «Brakar og Joanna» er et fargerikt og hyggelig høydepunkt under årets Prøysenfestival.

Publisert: 05.jul.2017 21:39
Oppdatert: 06.jul.2017 08:15

Det er hele 23 år siden Geirr Lystrup for første gang fortalte historien om «Brakar og Joanna». Eventyret har imidlertid holdt seg bemerkelsesverdig godt, og det var opptil flere generasjoner som koste seg under onsdagens premiere i Kusvea. 

Fargerikt sirkus

Regissør Asle Berteig har i stor grad latt omgivelsene forme årets oppsetning. Mange titalls barn og unge fra lokale lag og foreninger får lov til å boltre seg på scenen. Enten som en av de mange småbamsene, eller som dansere, akrobater, tryllekunstnere, klovner og andre sirkusattraksjoner. Sirkusdirektør Gyldenløwe overdriver ikke. Sirkus Gomorra er virkelig en fargesprakende og begivenhetsrik attraksjon i årets oppsetning, og akkurat det er det barna som sørger for.

Imponerende sang

Historien om «Brakar og Joanna» fortelles nemlig med både proffer og amatører på scenen, og samtlige skuespillere gjør en imponerende innsats i årets oppsetning. Replikkene og timingen sitter fint. Enda bedre sitter sangene, og de er det mange av. Hermine Solemsli Kleppe (10) imponerer voldsomt med nydelig sang og flott tilstedeværelse som Joanna. Samtidig er Glenn Terje Nordengen en gigant i den hårete bjørnedrakten. Geirr Lystrup kjenner naturligvis sitt eget stykke ut og inn, og den rutinerte musikeren trår aldri feil i rollen som bæssfar. Samtlige aktører var utstyrt med flotte kostymer, og Kusvea ble utnyttet på en effektiv måte gjennom hele teaterstykket. Publikum fikk møte både hunder, harer og høner undervegs. Det er allikevel en bjørn som er årets hovedattraksjon, og akkurat han burde man slettes ikke gå glipp av.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke