19. aug
GODE SOM GULL: Siri Kval Ødegård klarer å sjarmere Didrik Solli-Tangen i en flott duett. To behagelige stemmer som fylte hverandre godt ut. Omkranset av Defrost Youth Choir skapte de en festaften av de sjeldne.Begge foto: Paula bjertnes
 
Høydepunkter i kø
Det er sjeldent at klassiske konserter utløser så mye høylytt respons fra publikum som på lørdag. Applausen og hurrarop ville liksom ingen ende ta.

Publisert: 18.jun.2018 06:41
Oppdatert: 19.jun.2018 16:33

Det ble dermed en helt spesiell opplevelse, både for artistene og dem som var til stede i salen. Stemningen ble faktisk satt fra første tonen, da Didrik Solli-Tangen åpnet med «Tårnarien» fra «Tosca». Her trengtes det ingen store ord, men alle skjønte det: det skulle bli en kveld for de store musikalske opplevelsene, hvor artistene tok fram det beste i seg i utdrag fra operaverden og andre sanger.

som en stjerne

En skal ikke undervurdere vekselvirkningen mellom publikumet og sangerne. Lørdag gjorde de hverandre gode som gull. Kveldens store overraskelse var å høre Siri Kval-Ødegård igjen, som var tilbake i Hamar etter å ha endt sin femårige master i Roma for noen dager siden. Og for en utvikling og forvandling som har skjedd her! Selv om hun antydet at hun var både glad, rørt og nervøs, øste hun av trygghet på scenen, og ble bare bedre og bedre i løpet av kvelden.

I Puccinis «Si mi chiamano Mimi», fra «La Bohème» tok hun fram hele spekteret: fantastisk foredrag, god innlevelse, og nydelig fraseringer, samtidig som hun leverte på de utadvendte partiene. Hun hadde full kontroll hele veien, og fikk det likevel til å se uanstrengt ut. Her var det godt å være tilhører!

Solli-Tangen på sin side blir vel aldri den store operastjernen, men han får igjen takket være meget god publikumskontakt, og er dermed likevel en god ambassadør for sjangeren. Det er vanskelig å ikke la seg sjarmere når han drar til på arienes utfordrende partier, eller når han lever seg inn i Griegs nasjonalromantikk «Ved Rondane». Og det obligatoriske musikalinnslaget «Anthem» løftet stemningen enda noen hakk.

rørende bra

Ikke alle hadde hørt Defrost før, og koret klarte igjen å bevege enda flere. Selv om de stilte med et utdrag av det samme repertoar som de sang i april, var det en stor utvikling å høre. De var så trygge, at de virkelig kunne gi av hele seg på scenen. I tillegg var det sangtekniske og den musikalske forståelsen på plass, og med alle i samme tanken skapte de velklingende magi. Ingen tvil at de går for gull i konkurransen i Sør-Afrika om tre uker!

En langvarig stående applaus var den riktige belønningen for en enestående opplevelse.

 
Fakta

Gullrekka

Med: Didrik Solli-Tangen (tenor), Siri Kval Ødegård (sopran), Defrost Youth Choir med dirigent Thomas Caplin, Trond Akerø-Kleven (klaver)

Sted: Hamar kulturhus

Publikumstall: fullt

Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke