26. aug
 
Høie høy på dans
338 seniordansere fra de sju Mjøskommunene møtte opp på Nes for å vise Bent Høie hvor viktig dansen er for dem. Nå lover statsråden en ny folkehelsemelding.

Publisert: 02.apr.2014 14:12
Oppdatert: 02.apr.2014 15:09

Da helse- og omsorgsminister Bent Høie gikk inn i Neshallen tirsdag ettermiddag fikk han ren bakoversveis. For der hadde 338 seniordansere fra de sju Mjøs-byene samlet seg for å vise hvor viktig dansen er for dem. I tillegg til å bli mektig imponert, fant statsråden svaret på flere av de store helseutfordringene blant eldre mennesker i Norge i dag. 

Ville vise fram dansen

Svaret kan han takke Bjørg Kolltveit for. Hun tok initiativ til å kontakte statsråden selv for å vise seniordansens positive sider. 
– Jeg husker jeg så i en bok fra Helsedirektoratet i fjor, «Aktivitetshåndboka» het den. Den skulle fortelle hvordan vi eldre skal holde oss aktive. Men det sto ikke noe om seniordans, da skjønte vi at her måtte noe gjøres. Så vi satte inn et støt, sier Kolltveit og forteller at hun sendte inn en mail til statsråden. I den mailen forklarte hun at hun ønsket å møte opp på Høies kontor for å fortelle ham hva seniordans er. 

Men helseministeren ville vite mer, han ville se og oppleve seniordansen. Og dermed tok han turen til Nes tirsdag ettermiddag. 


 
VAR DER: Fylkesmann Sigbjørn Johnsen var også på dans.
FOTO: MARTE NYLØKKEN HELSETH.
FULLSATT: Dansesalen var fullsatt på seniordansen da statsråden svingte seg.
FOTO: MARTE NYLØKKEN HELSETH.
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke