26. aug
Mektig: Motorpsycho leverte en mektig seanse foran et fullsatt Gregers fredag kveld. Et samspill i verdensklasse og et publikum i ekstase gjorde fredagskvelden helt magisk for mange.
 
Høylytt og mektig
De musikalske geniene i Motorpsycho begeistret et fullsatt Gregers fredag kveld.

Publisert: 23.sep.2017 00:57
Oppdatert: 23.sep.2017 09:47

Trekløveret Motorpsycho har holdt det gående i snart 30 år. Bandets seneste utgivelse «The Tower» kom ut den 8. september og fikk strålende kritikker. De 400 gjestene på Gregers fikk på fredag kveld oppleve Motorpsycho live og for mange er nok dette en opplevelse de sent vil glemme. Med et elegant lysshow, fascinerende solopartier og et mektig lydbilde fikk publikumet god opplevelse av et band i storform, både visuelt og musikalsk. Det spartes ikke på kruttet, og allerede ifra første låt var trykket på plass.

Dyktige musikere i storform

Bent Sæther på bass og vokal dannet grunnmuren i musikken sammen med trommeslager Tomas Järmyr. Gitarspillet til Hans Magnus «Snah» kan trygt sies å være av høy klasse da både soloer og riffing var av meget god kvalitet. Motorpsycho har bare tre medlemmer, men det høres ut som om det er mange fler. Lydbildet er massivt og mengden trykk som framstilles av bandet kan til tider være overveldende. At det er mye volum og trykk gjør opplevelsen av et band i storform mektig, men det kunne nok med fordel ha vært litt lavere volum på Gregers fredag kveld.

En mektig opplevelse

Å se et band i så god spilleform som Motorpsycho er en sjelden vare nå om dagen. Bandet har for vane å masseprodusere studioalbum, og denne masseproduksjonen av plater gjør bandet til en ekstremt samspilt gruppe. Opplevelsen av Motorpsycho fra scenen kan beskrives som mektig, til og med partiene som er litt tilbakeholdne på skive får i konsertsammenheng et mektig preg. Motorpsycho er et band i verdensklasse. Det er det ingen tvil om. Selv om lyden på Gregers til tider kan være et problem for de aller beste hersker det fortsatt lite tvil om at Trønderne i Motorpsycho leverer en konsert stappfull av inntrykk, mange høydepunkter og ingen dødpunkter. Låtene kjøres i ett sett, og det er lite verbal kommunikasjon med publikum. Musikken er i fokus, og publikum liker det. Et band som leverer omtrent to og en halv time med sammenhengende musikk står det stor respekt av, og det hersker liten til ingen tvil om at Motorpsycho er et band som leverer massive inntrykk i form av følelsesladet og intens musikk.

Terningkast: 6

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke