24. aug
 
196 søkte, 50 fikk sjansen
Flere kull med sangere, skuespillere og dansere møtte opp på Kulturhuset for å prøve å få en plass i Bør Børson Jr.

Publisert: 17.sep.2017 10:43
Oppdatert: 17.sep.2017 10:52

Kl. 11 lørdag formiddag, var allerede kull to av fire i gang med audition til musikalen som settes opp i Hamar Kulturhus, neste høst.

Hele 196 håpefulle søkte om å få komme på audition, kun femti ble plukket ut. En gruppe som besto av ni mulige rolleinnehavere, svingte seg på gulvet etter instruksjoner fra dansekoreograf Jonas Digerud da HA var innom.

En, og to, tre, fir, danserne gjorde så godt de kunne for å holde følge med koreografen. De hadde fått femten minutter på å øve inn trinnene, og han ga uttrykk for å være imponert.

Ser etter utstråling

-Gi litt mer blanke, og fokuser mer på utstråling enn hvor godt dere kan dansen, oppfordrer regissør Lars Erik Holter fra bak sin skrivepult. Han og teatersjef Janne Langaas fulgte godt med på alt som skjedde, vurderte de oppmøtte, og noterte på ark.

Etter dansingen skulle hver enkeltperson synge for teatersjefen og regissøren.

Vil delta

-De var veldig opptatt av at vi skulle ha det bra, og de prøvde å gjøre oss trygge, forteller Maren Myrvold fra Hamar.

Hun og Ingrid Nøren Stenersen venter i spenning på deres tur til å synge.

-De så etter uttrykket, og ikke danseteknikken, sier Nøren Stenersen.

Jentene er begge enige i at teatersjefen og regissøren hadde gitt gruppa noe å bryne seg på, og at det ikke var noen lett dans.

-Det er gøy at de setter opp en musikal her på Innlandet, da må man jo søke, sier Nørun Stenersen om hvorfor hun deltar på auditionen.

-Det er en skikkelig artig musikal, legger Maren Myrvold til.

Etterpå måtte de gå for å varme opp stemmen.

om Musikalen

Bør Børson Jr. er egentlig en bok skrevet av Johan Falkeberget i 1920. Ni år senere ble stykket dramatisert, og i Kulturhuset settes stykket opp på hedmarksdialekt.

Musikalen handler om Bør Børson Junior, en ungkar fra bygda, og hans kamp for rikdom og berømmelse. Til høsten spilles han av Tom Styve fra Lillehammer.

-Bør Børson Jr. er en artig og jovial type med litt store tanker om seg selv, forteller hovedrolleinnehaveren. Han syntes at gjengen på audition var flinke. Skuespillerne fikk svar om de kom med i stykket allerede dagen etter.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke