17. aug
STEMNINGSFULLT: Løiten sangforening, dirigent Arild Pytte Solum, sopran Guro Evensen Hjemli og ved piano Gunnhild Tønder. De la i fellesskap til rette for meget god julestemning i Løten kirke.
 
Løiten sangforening – humor og kvalitet
De får det til gang på gang. Når mannskoret opptrer i Løten, rører de alle til tårer, med både inderligheten og humoren sin.

Publisert: 03.des.2017 21:26
Oppdatert: 03.des.2017 21:31

Det er noe løssluppent over det hele, når Løiten Sangforening opptrer. Men det går på ingen måte ut over kvaliteten, snarere tvert imot! Etter søndagens konsert er også Løten klar for å ta imot julen, takket være en vennlig og varm utstråling av utøverne.

kvalitetstid

De ser ut til å trives i hverandres selskap, karene og dirigenten Arild Pytte Solum. Det er ikke lite Arild krever av sine sangere, og han får faktisk full uttelling. Samtlige sanger ble utført med god innlevelse, riktig intonasjon og spennende dynamikk. Karene tar med seg den gode, lattermilde stemningen de har på øvelsene, og smitter det over på publikum.

Repertoaret besto av mange kjente sanger, men ofte i et litt annerledes arrangement. «Eg veit i himmelrik ei borg» ble utført i en tøff versjon, med en deilig tung og smidig schwung. «Hear our prayer» var et av høydepunktene, og særlig i de svake partiene ble det klart hvor samstemte sangerne har blitt, og hvor rundt i kantene tenorene former sine linjer.

Urframføring ble det og, med «Go tell it on the mountain», en svingende spiritual, med artige detaljer som utfordret koret. Men mest rørte karene med sin meget innlevde versjon av «Nessun Dorma», hvor de sang nærmest for livet. Her var det nok flere enn meg som satt med tårer i øyene. Dette var mannskorsang på sitt beste, og fikk med rette hurrarop.

god avveksling

Samarbeidet med sopranen Guro Evensen Hjemli var en fulltreffer. Hun matchet koret godt, både i samsang, men også i egne sanger, som ga en god slags ro i konserten.

Sammen med pianist Gunnhild Tønder framførte hun et par lieder, med en sjelden innlevelse og uvanlig god tekstuttale. Det var morsomt med en sang på sveitsertysk, med koret i bakgrunn, hvor hun fortalte historien nesten gjennom sin livlige mimikk.

Det ble til og med tid til indre ro og undring, takket være Tøndel, som spilte Brahms.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke