22. aug
Bår Steinvik: Satirisk roman.
 
Humoristisk om informasjon
Bår Stenviks «Informasjonen» er en satirisk science fiction om et prosjekt knyttet til kunstig intelligens, som snur tilværelsen på hodet for hovedpersonen Sven.

Publisert: 08.mar.2018 08:21
Oppdatert: 08.mar.2018 10:28

Spesialisten på mellommenneskelige forhold skal samarbeide med SAM (Synchronized Artificial Mirror). En maskin som skanner hjernen, speiler sjelen og tar styringen over Svens liv. Men maskinen er ingen fullverdig erstatning for kjærligheten Sven følte for Nora - skuespillerspiren som har forlatt han. Eller omvendt, Sven husker ikke. Apparatene han omgis av, utvisker minnet og skaper situasjone der Sven framstår både som helt og anti-helt. Det er et samfunn der roboter dirigerer stadig flere av tjenestene vanlige folk trenger i hverdagen, og hvor noen hver kan miste oversikt.

Språket er spenstig og spekket med sjargong og fagtermer jeg oppfatter at passer til handlingen. Mer kunnskap om teknologifeltet ville derfor kanskje løftet leseopplevelsen min. Her og nå blir det liksom litt for mye, og sett under ett treffer de «myke» partiene med fokus på personen Sven og hans egen selvransaking meg mer enn de nokså heseblesende tekno-delene.

Terningkast: 4

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke