22. aug
Ny teatersjef: Gunhild Nymoen fra Hamar skal lede det tradisjonsrike NRK Radioteateret videre.
 
Hun blir sjef for Norges største teater
Gunhild Nymoen fra Hamar blir ny sjef for NRK Radioteateret. Nå vil hun spisse profilen til den tradisjonsrike NRK-avdelingen.

Publisert: 06.jul.2015 09:15
Oppdatert: 06.jul.2015 09:19

Radioteateret er slett ikke en ukjent organisasjon for den nye teatersjefen fra Hedmarken. Som dramaturg har hun nemlig erfaring både med scenedramatikk og radiooppsetninger. Nå venter nye oppgaver.

– Jeg har mange tanker om hvilken retning Radioteateret bør bevege seg i, lover Nymoen.

aktualitet

- Jeg er overbevist om at Radioteateret i Gunhild får en visjonær og engasjert leder, en teatersjef som er opptatt av å fornye og å søke originale veier for hørespillet fremover, sier Ingvald Garbo, redaksjonssjef i NRK Kultur.

Og det er ikke småtteri Nymoen nå blir ansvarlig for. NRK Radioteateret kan kalles landets største teater. Hele 350.000 lyttere har som vane å få med seg radiokrimmen på NRK P1 hver eneste uke.

– Jeg tenker at vi er nødt til å ta vare på alle tradisjonene som er forbundet med Radioteateret. Samtidig må vi spisse profilen vår, forteller Nymoen om veien videre.

Hun ønsker å satse på nytt, norsk og aktuelt materiale.

–Vi skal jo speile en samtid, sier hun.

Tidligere i år sendte teateret et hørespill om Scandinavian Star- ulykken, der en fatal brann i 1990 krevde 159 menneskeliv. Denne typen storsatsinger ønsker Nymoen å satse videre på. Kanskje blir det flere tett opptil hverandre også.

I dag sender Radioteateret både på P1 og P2. I etterkant er sendingene tilgjengelige på nett i 30 dager. Nymoen mener de med fordel kan bli enda mer tydelige.

– Vi vil nok satse mer på podcast etter hvert. Vi må bli enda mer tilgjengelige og synliggjøre det vi holder på med skikkelig.

populært med radio

Tross nye og stadig mer sammensatte medievaner blant folk flest, holder radioen stand. En tendens Nymoen tror vil vedvare lenge.

– Jeg tror radioen er en motvekt til alt det andre. Til alt som går fort. Folk har nok behov for å roe seg ned litt innimellom, gå inn i en annen verden og bli der litt.

Nymoen tiltrer formelt som teatersjef 1. september.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke