19. aug
Lucia: Emma Evensen fra Brumunddal er årets Lucia i Ringsaker. Hun skal gå først i Norges forhåpentlig største Lucia-tog. foto: Henrik Hornnæss
 
Hun er årets Lucia
13. desember skal det settes rekord i Lucia-tog i Brumunddal. 12 år gamle Emma Evensen skal lede toget fra Teatersalen.

Publisert: 12.des.2014 13:51
Oppdatert: 12.des.2014 13:59

Ringsaker kommune vil prøve å sette ny uoffisiell norgesrekord i Lucia-tog lørdag. Den stående rekorden teller 1.243 deltakere og skal etter det kommunen erfarer ha blitt satt ved Fjell skole i Drammen.

- Alle er invitert til å bli med i Lucia-toget. Gutter og jenter, unge og eldre. Vi starter utenfor Teatersalen kl. 16.00 og går ned til torget. Kle deg i hvitt og ta gjerne med lys og hele familien, oppfordrer byutvikler Monica Østenheden.

Emma vant trekningen

I tillegg til Lucia-toget vil det bli et stort marked ved Mølla med 30 til 40 utstillere. Østenheden håper det blir folksomt på Torget i Brumunddal denne lørdagen.

- Vi har invitert skoler og barnehager til å delta i Lucia-toget. Vi søkte etter en Lucia til å ta føringen av toget og nesten 20 jenter fra Ringsaker meldte seg. Vinneren ble trukket torsdag og Emma Evensen blir en helt nydelig Lucia, sier Østenheden.Evensen er elev ved Mørkved skole og gleder seg til å være Lucia neste lørdag.- Jeg meldte meg på fordi det hørtes gøy ut. Jeg er veldig glad for å ha bli trukket ut og trodde ikke det var sant da jeg fikk høre det. Det blir ekstra spennende siden jeg aldri har vært Lucia tidligere, smiler 12-åringen.

minikonsert med Nora

Dette er første gang Ringsaker kommune arrangerer Lucia-tog i sentrum. Gode lagspillere på Luciadagen er Nes håndball og lensmannskontoret som skal ta seg av tellingen.

- Det blir en kjempefin ramme rundt det hele med et langt og syngende tog gående i sentrum mot Torget. Vi er kjempespente på å se hvor mange som faktisk møter opp. Vi har ingen påmelding, men håper at folk synes at dette er noe de vil være med på. Siden Lucia-dagen er på lørdag i år syntes vi det passet perfekt å invitere alle. Vi har i hvert fall fått den fineste Lucia vi kunne håpe på, smiler Østenheden.Lucia-Emma forteller at hun allerede har fått flere positive reaksjoner fra venner og kjente. Hun håper å kunne lede an et stort Lucia-tog.- Jeg tror det blir bra, men jeg er spent på hvor mange som kommer. Det hadde vært kjempeartig hvis vi ble mange. Jeg har ikke noe imot å være midtpunktet i en stor gruppe, smiler Evensen.Som et ekstra trekkplaster skal Stjernekamp-vinner Nora Foss Al-Jabri holde en liten konsert på torget.- Vi er veldig glad for å ha en så stor artist til å spille en liten konsert på torget. Jeg håper at det kan gjøre det litt lettere for folk til å delta i Lucia-toget fra Teatersalen til torget, sier Østenheden.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke