25. aug
VANT I FJOR: Marja Helena Fjellheim Mortensson
Foto: Remi Laakso
 
Hvem bør få kulturprisen?
Siden 1984 har Hedmark fylkeskommune delt ut kulturprisen. Hvem bør få den i år?

Publisert: 01.sep.2014 13:57
Oppdatert: 01.sep.2014 14:15

Du kan sende inn forslag om hvem som bør vinne i år, innen 15. september.

Hedmark fylkeskommune ønsker at kulturprisen skal stimulere utviklingen av kulturlivet i fylket og være til inspirasjon og oppmuntring til nyskaping og ekstraordinær innsats. Prisen er på 100.000 kroner og et keramisk kunstverk av Astrid Grue fra Dalsbygda.

Kulturprisen kan gis til enkeltpersoner med sterk tilknytning til Hedmark. Den kan i spesielle tilfeller også tildeles grupper, organisasjoner, lag og foreninger.

Juryen består av fylkesordfører, fylkesråd med ansvar for kultur, samt tre representanter valgt av og blant fylkestingets medlemmer. De vurderer kandidatene og så snart de har fattet vedtak, blir vinneren offentliggjort.

I fjor vant 18 år gamle Marja Helena Fjellheim Mortensson prisen fordi hun som ung sørsame på en utmerket måte formidler og fornyer den sørsamiske kulturen.

Blant tidligere vinnere er Therese Johaug, Turnekompaniet, Levi Henriksen, Marie Silje og Håkon Samuelsen, Knut Faldbakken og Tor Karseth.

Les mer om prisen og tidligere vinnere her: http://www.hedmark.org/Hedmark-fylkeskommune/Om-fylkeskommunen/Fag-stab-og-serviceenheter/Kultur-bibliotek-og-kompetanse/Fagomraader/Kulturprisen

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke