19. aug
PRISVINNER: Mocci Ryen fikk prisen i fjor. FOTO: TROND LILLEBO.
 
Hvem fortjener Hamarprisen for 2012?
Kommunen håper du bidrar med forslag til kandidater til Hamarprisen. Men det haster.

Publisert: 09.nov.2012 12:08
Oppdatert: -

Kommunen rykket ut på Twitter i formiddag med en oppfordring til å levere inn forslag til kandidater. Fristen er mandag kveld.

- Det haster med å få inn forslag, for vi planlegger å kunngjøre en vinner i forbindelse med kommunstyremøtet enten 29. november eller 19. desember. Så kom gjerne med forslag, sier kommunens kvinne på saken, Rita Westad.

Festivalarrangør hedret

De siste årene har både enkeltpersoner og foreninger blitt hedret gjennom Hamarprisen. I fjor var det barne- og familiefestivalarrangør Mocci Ryen i Stoppested Verden som fikk utmerkelsen. Ragnhild Nyhus fikk året før prisen for sin innsats for Kirsten Flagstad-museet.

Før det, ble prisen utdelt til Hamar Naturskole ved leder Knut Monsen i 2009, Hamar Musikkorps/Jernbanen Musikkorps i 2008, frivilligpersonligheten Odd Aspeli i 2007 og forfatter Knut Faldbakken i 2006.

30-årsjubileum

Prisen har vært utdelt under dagens navn siden 1982, opplyser Westad. Før det ble den delt ut under et annet navn siden 1967, og tidligere Vang kommune hadde en lignende pris fra 1983 til kommunesammenslåingen i 1991.

I tillegg til kandidatnominasjoner fra publikum, kan også formannskapet innstille egne kandidater.

Bare èn kandidat

Foreløpig ligger én enslig kandidat an til å vinne årets pris. Vedkommende er en enkeltperson, får vi vite, men Rita Westad vil ikke røpe hvem personen er.

- Nå må folk komme med forslag, så vil kandidatene bli presentert senere, slutter hun.

Hamarprisen deles ut årlig og kan deles ut til enkeltpersoner, organisasjoner eller institusjoner med tilknytning til Hamar på grunnlag av en betydelig innsats eller dokumentert talent innenfor kultur- og/eller samfunnslivet. 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke