24. aug
 
Sting kommer til Hamar i august - eneste konserten i Norge i år
Sting kommer til Hamar 6.august.

Publisert: 18.jan.2016 09:58
Oppdatert: 18.jan.2016 13:28

Sting kommer til Hamar for å holde konsert på Stortorget 6.august. Dette blir hans eneste konsert i Norge i år.

Denne nyheten ble sluppet på en pressekonferanse i kulturhuset i Hamar i dag. Sting starter på en lengre verdensturne i slutten av måneden. Den starter i USA, tar en tur til Dubai og Europa, før det blir nye konserter i USA, og konsertturneen avsluttes altså i Hamar i august. To dager før holder han konsert i Helsingør i Danmark.

Gordon Matthew Thomas Sumner, best kjent under artistnavnet Sting, er en engelsk rockeartist, bassist, vokalist, skuespiller og politisk aktivist. Han var vokalist i The Police fra 1977 til 1986 og etablerte deretter en suksessfull solokarriere. 

Billettsalg

Det blir lagt ut 8.000 billetter til konserten. Disse legges ut for salg gjennom Billettservice AS førstkommende fredag.

Bak signeringen ligger et unikt samarbeid mellom kommunene Hamar og Stange, Festspillene i Elverum, Hamar Olympiske Anlegg og bookingbyrået Venues. Sparebanken Hedmark er også en betydelig økonomisk bidragsyter. 

Siden 1989 har Sting utgitt 14 solo album og mottatt ytterligere 10 Grammy Awards, to Brit Awards, en Golden Globe, en Emmy og tre Oscar nominasjoner, Billboard Magazine’s Century Award og MusiCares 2004 Person of the Year. Han er medlem av Songwriters Hall of Fame, og i desember 2004 mottok han Kennedy Center Honors. I løpet av sin karriere med The Police og som soloartist har han solgt bortimot 100 millioner album.

Stings siste utgivelse, The Last Ship, er inspirert av hans minner fra skipsbyggervirksomheten i Wallsend i Nordøst England, hvor han ble født og vokste opp. Et teaterstykke med samme navn, der Sting har skrevet musikken, hadde premiere på Broadway i oktober 2014 og ble hyllet av Associated Press som en "thrilling with powerful performances, outstanding songs, and real heart.”  Sting mottok en Tony Award for Beste Original Score.

Sting har hatt roller i mer enn 15 filmer og er forfatter av to bøker, inkludert New York Times-bestselgeren «Broken Music». Hans støtte til menneskerettighetsorganisasjoner speiler hans kunstneriske virke og universelle appell. Sammen med sin kone, Trudie Styler etablerte han i 1989 Rainforest Fund for å bidra til å beskytte verdens regnskoger og urbefolkningen som lever i regnskogområden.


 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke