25. aug
mord og moro: Gotmar Rustad (fra venstre), Trine Nyhus Lørum og Sarah Jaggi sørget for moro med mord på Løiten Brænderi søndag kveld.Foto: Kristian Einang
 
Hygge med mord
Alle gjestene overlevde og kunne dra lettet og lykkelige hjem etter å ha vært med på en svært så trivelig middag med mord på Løiten Brænderi.

Publisert: 24.mar.2013 23:35
Oppdatert: -

Mord til middag-tradisjonen er kommet til Hedmarken. Fenomenet krimteater kombinert med et bedre måltid har vært utforsket i mange land og har de siste årene også vært utprøvd her til lands. Nå er det Gotmar Rustad, Akevisittens far på Løiten Brænderi, som har utforsket mulighetene i denne tradisjonen.
Søndag kveld var 60 mennesker samlet på brenneriet, noen med muligens litt bange anelser da de kom. For det var ikke lagt skjul på at det i løpet av kvelden skulle skje et mord. Så vi kikket muligens litt nøye i de mørkeste krokene i brenneriet for å se etter skumle skikkelser. Og det er ganske mange hemmelighetsfulle kroker akkurat der.

Nyskapning

«Middag med mord» er en vellykket nyskapning. I utgangspunktet er det et restaurantbesøk, med en treretters middag. Både skalldyrsalat, ytrefilet av hjort og mandelfromasj er vellaget og godt, og effektivt servert.
Samtidig er spisegjestene ikke bare midt inne i en krimkomedie, men er selv en viktig del av den. Ikke så mye i første delen, som også kan strammes noe inn, men desto mer i de neste.
Spesielt i siste delen fungerer samspillet med publikum ypperlig, for da er det opp til spisegjestene å avsløre morderen.
Og skuespillerne Gotmar Rustad, Sarah Jaggi og Trine Nyhus Lørum kan kunsten å engasjere sitt publikum, uten at noen må være med på noe de ikke vil.

Morsomt

Når gjestene setter seg til bords, får alle et ark som omhandler atskillig uhumskheter både i Løten og resten av verden i 1913, for det er da det hele skjer. Og denne teksten lønner det seg å lese godt, for her gis det flere nøkler til å løse gåten. For det er krim av gåteløsningtypen det dreier seg om. Det er ikke akkurat forestilling av det tankevekkende slaget, men det er en en invitasjon til uforpliktende moro, og slik ble det. For det er et morsomt konsept Gotmar Rustad har grepet fatt i.
«Middag med mord» vil ikke erstatte «En akevisitt», men komme som et tillegg, og vil være et opplegg som gjør at Løiten Brænderi får enda en attraksjon.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke