21. aug
 
Hygge på Brügger
Brüggerfestivalen har kommet for å bli, skal vi tro festivalsjef Halvor Thorsnes. Han oppsummerer helgas ilddåp som «ekstremt vellykka».

Publisert: 06.aug.2017 21:21
Oppdatert: 07.aug.2017 06:30

– Ingen andre enn Halvor kunne gjort det her! Det nikkes enstemmig blant vennegjengen fra Oslo, som har slått opp telt på et jorde i Nordbygda i Løten for å delta på Brüggerfestivalen. Det som i 2013 var en minifestival for venners venner på Halvors familiegård, har nå fått en mer profesjonell form og et nytt tilholdssted, på Holaker Gård, eid av festivalsjefen sjøl. Gjengen kjenner Halvor fra skoletid i Oslo.

– Halvor har alltid drømt om et småbruk, og drømt om musikken. Men det er mange som snakker om sånne ting. Halvor han gjorde det faktisk også! sier Sofie Rud Jacobsen imponert.

intimt

Det er en hjemmekoselig atmosfære på tunet, samtidig som det ser ut som et «ekte» festivalområde, med ølserveringsbuss og proff scene.

Det er meninga at det skal være intimt, ikke bare for publikum. Halvor har innkvartert artistene på madrasser i stua si.

Et annet mål er å få med det lokale publikumet. Og ifølge Halvor er de på gli.

– Så langt har en tredjedel av de betalende vært fra området her. Det er fint å se naboer komme med store brede smil.

da capo til neste år

De tre dagene festivalen har vart har rundt 100 betalt for å komme inn. Halvor er fornøyd med besøkstallet.

– Været satte en liten stopper for oss på lørdag formiddag. Men det viktigste er at de som kommer koser seg, og så tar de med seg fler neste år.

For det er selvfølgelig målet. Halvor vil både arrangere 18-årsgrense-festival og en junior-versjon, slik de gjorde i år. Og han tar med seg en god følelse videre.

– Jeg er ekstremt stolt over at vi har klart å dra dette i land. Å lage festival med masse penger er noe alle kan få til. Men foruten de 10.000 vi har fått fra Løten kommune har vi finansiert alt selv. Jeg har følt meg som en skikkelig gjerrigknark til tider, ler Halvor.

Noen betalende har han allerede sikra seg, for telt-gjengen fra Oslo er enstemmige her også.

– Vi kommer tilbake neste år! Og neste år, og neste år etter der igjen!»

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke