20. aug
UTFORDRING: Hvordan overføre entusiasmen fra 15.000 mennesker til blid småprat i "Sommeråpent"?
 
Hyggestund med gode profiler
NRKs «Sommeråpent» fra Hamar fredag kveld ble en trivelig stund med blide og koselige folk, og fikk også gitt noen kanskje overraskende bilder av hva slags typer en finner blant hamarsingene.

Publisert: 15.jul.2016 23:08
Oppdatert: 15.jul.2016 23:30

Spørsmålet var: Hvordan overføre entusiasmen blant 15.000 mennesker på Skibladnerbrygga tidligere på dagen til litt blid småprat i «Sommeråpent»? Det viste seg å bli en vanskelig oppgave for tv-teamet fredag kveld. For alle vi som var nede på brygga og Koigen når båten kom, fikk en opplevelse av Hamar og hamarsingen som en sjelden får maken til. Ikke minst kunne en her oppleve et folk som lot seg rive med av entusiasme over å kunne være med på noe helt egenartet.

Noe av all denne gleden er de siste dagene blitt flott formidlet gjennom sendingen av «Skibladners seilas minutt for minutt», som mange ganger har kommet overraskende tett på folkelivet. Mens «Sommeråpent» på kveldstid har i noen av programmene hatt større problem med å treffe nerven i den samme entusiasmen. Men det må også sies at «Sommeråpent» er blitt stadig bedre, og fredagens program fra Hamar ble også det klart beste.

Som helhet har den tv-sendte turen med Skibladner vært et gedigent stykke innlandsreklame. Men «Sommeråpent» på kveldstid er en ikke mindre viktig del av denne prektige profileringspakka. Og fredagskveldens «Sommeråpent» skapte et artig bilde ikke minst av mangfoldet i folk og lynne. Og selv de som trodde de kjente hamarsingen fra før, fikk kanskje et par overraskelser.

Anders Baasmo Christiansen i stuttbukse var et naturlig førstevalg i serien av mer eller mindre kjente profiler. Mens Henrik Dahlsbakken var et friskere og mer overraskende valg, med et klipp fra den nye filmen «Cave», og Henrik presenterte seg så fint at en til og med kunne ane noe av gnisten som tydelig driver ham.

Musikerne Frida Ånnevik, Sprutbass og Melkeveien var også et litt uventet innslag, som viste med all tydelighet at musikklivet i Hamar-regionen er mer sammensatt enn som så.

Mens Faldbakken sto for et ikke overraskende, men likevel godt poengtert innslag for å påpeke at det ikke bare er blid uskyld i Hamar, men uhumskheter også, selv om de måtte være diktet opp.

Og hva med hamarsingens lynne? Jo, lett introvert, med en tendens til å vende seg innover og tenke seg om, påpekte Faldbakken. Men understreket at det de siste fem årene har skjedd en mentalitetsforandring; at hamarsingen har lagt fra seg ryggsekken og blitt mer åpen og stolt av byen sin. Og så fikk Faldbakken lirket inn et innlegg i jernbanedebatten også.

Hva har Hamar ellers i seg, ifølge «Sommeråpent»? Jo, innlandets beste fiskebutikk, og Kai & Mattis kafé. Pluss noen stemningsfulle bilder ekstremt tett på Mari Silje Samuelsen, så Kåre Magnus fikk klump i halsen av musikken.

Mens Charlotte Sveinson på Skafferiet fikk representere den gode naboen.

Og selvsagt måtte stupetårnet være med på dette ganske så varierte Hamar-sveipet, som Geir Ove Ovesen fikk kåsere litt om og påsto at folk nå drar helt fra Kirkenes til Hamar for å hoppe.

Og det er klart det var gøyalt at Frida Ånnevik kunne fortelle at faren Tor Karseth har brukt opp hele familiens kvote av Skibladner-skildringer, så det ble ikke igjen noe for henne.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke