19. aug
første møte: Tom Styve forteller om øyeblikket da han oppdaget Rolf Just Nilsen, som liten gutt. At han ble født fire år etter Nilsens død, er han fortsatt litt irritert på moren sin for.
 
Styve hyller sin store helt – Rolf Just Nilsen
Da Tom Styve første gang så Rolf Just Nilsen som narren i Reisen til julestjernen, hadde han funnet sin ledestjerne. Sammen med Tom Sterri lager han nå teater om sin store helt.

Publisert: 01.sep.2017 18:47
Oppdatert: 01.sep.2017 18:50

Ja, det handler litt om Styve også. For som revy-ringrev og regissør Tom Sterri sier, er Tom og Rolf Just Nilsen ikke så ulike.

– Allsidigheten har de veldig til felles.

legende

Den populære revyartisten Rolf Just Nilsen er kanskje ikke så kjent blant de unge i dag, men spør du de over 50, var han over alt i norsk underholdningsliv i 60- og 70-åra. Den enormt produktive artisten døde, bare 49 år gammel, i det han skulle opp på scenen.

– Det var jo baksiden av medaljen. Og det med å balansere jobb og fri er noe som Tom må passe seg for også, sier Sterri passe faderlig.

mye på jobb

Tom Styve har mye å gjøre. Snart skal han ut på turné med «Korps», før innspurt og premiere på Lillehammer i november. Teatersjef Janne Langaas håper det blir mer enn bare de åtte forestillingene på Lillehammer og Hamar.

Det var hun som ga Tom oppdrag om å gjøre noe på helten som han snakket så mye om. Styve skrev tekster selv og satte sammen et utvalg av Nilsens mange sang- og sketsjer-numre. Slik har «Hva for en klovn er jeg» blitt en personlig forestilling.

– Målet er å bli mer kjent med Rolf Just Nilsen OG med meg, sier Tom Styve, og regissør-Tom legger til at publikum vil få se noen nye, og såre, sider av dem begge.

– Men det blir mye moro, skyter teatersjef Langaas inn,

– Sketsjer mange kjenner igjen, ispedd kjempebra musikk.

– Og mange av låtene er slående relevante i dag, påpeker Sterri, som avviser at dette er ren nostalgi.

Operasanger

Rolf Just Nilsen var i tillegg til komiker, en meget habil sanger, som til og med taklet opera.

– Men du blir ikke lei deg hvis jeg sier du ikke er en typisk operasanger? ler Sterri og Tom nummer to rister på hodet.

Likevel bør ikke publikum bli forundret om Tom Styve klarer dét også.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke