17. aug
LOVPRISES: Anders Baasmo Christensen i rollen som Sir Robin i "Spamalot".
 
Hylles av Monty Python-legende
Anders Baasmo Christiansen fra Hamar får stor skryt av Eric Idle etter generalprøven på Monty Python-musikalen «Spamalot».

Publisert: 20.sep.2012 09:20
Oppdatert: -

Denne uken har Monty Python-medlemmet Eric Idle (69) vært på norgesbesøk for å få med seg de siste gjennomgangene av musikalen «Spamalot».

Musikalen, som er basert på den legendariske Monty Python-komedien om Kong Arthur og hans riddere ved det runde bord, har siden 2004 blitt sett av to millioner mennesker. Dette har resultert i driftsinntekter på rundt 175 millioner kroner.

I et intervju med VG lovpriser Eric Idle skuespilleren som har overtatt Idles egen rolle fra filmen, nemlig Anders Baasmo Christiansen som den noe feige Sir Robin.

- Jeg husker ikke hva fyren heter, men jeg elsker han som spiller Sir Robin, sier Idle etter å ha sett den norske versjonen av musikalen.

- Hysterisk
- Han er virkelig god. Når Sir Robin kommer ut på scenen, da vet jeg at det kommer til å bli morsomt. Du vet det kommer til å bli hysterisk når han snakker om å kutte av sine egne kroppsdeler. Der snakker vi om full kontroll og skikkelig «attitude», tilføyer legenden til VG.

Foruten Anders Baasmo Christiansen, består rollelisten av kjente navn som Atle Antonsen (Kong Arthur), Espen Beranek Holm (Sir Bedevere), Trond Espen Seim (Sir Lancelot), Reidun Sæther (Damen i sjøen), Trond Fausa Aurvåg (Prins Herbert), Kim Sulocki (Patsy) og Håvard Bakke (Sir Galahad).

«Spamalot» har première på Folketeateret i Oslo torsdag kveld.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke