20. aug
hyllet: Oddmund Mikkelsen (sittende) hadde god grunn til å feire i Hamar kunstforenings lokaler torsdag kveld. Han lanserte sin nye bok, «Oddmunds streker», feiret førti år som avistegner, hadde bursdag og åpnet utstilling på samme tid. Etter det offisielle programmet, sto folk i kø for å få hans signatur i boka.foto: Thomas Tolfsen-Strandby
 
Fullt av folk da Oddmund stilte ut
I førti år har Oddmund Mikkelsen gledet avislesere med sin strek. Torsdag ble han feiret.

Publisert: 13.okt.2016 21:58
Oppdatert: 13.okt.2016 22:23

Lokalet til Hamar kunstforening i Kirkebakken var pakket til siste ståplass, og godordene sto i kø da tegner Oddmund Mikkelsen feiret førti år som avistegner, bursdag, bokutgivelse og utstilling på en gang.

Det var med andre ord lov til å nyte et glass framsatt champagne.

– Det føles veldig bra. Det er stort å få lov å komme hit med utstilling og lansere boken, sier hovedpersonen.

– får litt kjeft

I boka «Oddmunds streker» har han samlet 300 av sine beste tegninger, og med en fartstid på fire tiår som avistegner, har det blitt litt å velge i.

– Jeg har hatt lyst veldig lenge til å samle det jeg mener er de beste tegningene i ei bok, og lage noe som vil være til glede både for meg selv og andre, sier Mikkelsen, som har vært tilknyttet Hamar Arbeiderblad siden 1988.

Tegningene i boka dekker hele karrieren, mens tegningene i utstillingen hos kunstforeningen alle er av nyere dato.

Mikkelsen tegner fortsatt på gamlemåten, og forteller at folk flest tar det med godt humør om de blir et offer for hans streker. Med åra har det blitt noen personer han har karikert på tegnebordet.

– Jeg får mange tilbakemeldinger, stort sett positive, men jeg får litt kjeft og. Men når man ligger i grenseland, så må man tåle det, mener 67-åringen.

– Uvurderlig

Tidligere og nåværende kolleger, familie, venner og karikerte personer hadde alle møtt opp for å feire tegneren, og han ble hyllet både med sang, en ode og fine ord.

– Han er skarp, følger utrolig godt med og han har en spesiell observasjonsevne, sier tidligere kollega i Hamar Arbeiderblad, Finn Arne Eriksrud.

Han mener Mikkelsen er krydder for enhver avis.

– Han er av uvurderlig betydning. Jeg ser ikke bort fra at det er noen som abonnerer på avisa kun på grunn av ham, mener Eriksrud.

Tidligere kollega i Hamar Dagblad, Håvard Lillebo, synes Mikkelsen er skarp uten å være ondskapsfull.

– Han skråstiller politikken og tegner på en måte bare Oddmund kan gjøre. Han er flink til å se konfliktlinjer og til å vise med humor, sier Lillebo, som mener en god tegner hever en avis.

– Oddmund beriker ethvert medium han er en del av. Ei avis med Oddmund og ei avis uten Oddmund er to forskjellige aviser, mener Lillebo.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke