23. aug
RØD: Karoline Amb åpnet konserten med Bright Red og hadde god hjelp av et utrolig gode musikere. foto: trond Løvmo
 
Hyllet store kvinner
Karoline Amb hadde et ønske om å heie fram unge sangere fra Hedmarken. Det klarte hun med glans.

Publisert: 29.nov.2014 09:23
Oppdatert: 29.nov.2014 09:24

Konserten i Hamar Teater fredag kveld ble hyllest til store kvinnelige artister fra hele verden.

HA slo av en liten prat med Karoline Amb i sminken rett før hun skulle på scenen. Hun fortalte at hun hadde fått med seg Miriam Renvåg fra Romedal, Eli Nannestad fra Gaupen, Julie Christensen fra Brumunddal og Johanne Kippersund fra Stange.I tillegg et solid orkester og dyktige lys og lydfolk.

Mange sliter

- 70.000 barn og unge i Norge sliter med psyken sin. Vi må kjenne på det å være menneske. Vi har lagt inn lydfiler som jentene har lest inn mellom numrene. Dette er sterke jenter som forteller åpent om oppturer og nedturer i livene sine. Disse jentene er forbilder og personer som mange ser opp til. Jeg synes det er viktig å få fram nyanser, og ikke bare den Facebook-polerte glansbildesiden, forteller Karoline Amb entusiastisk, i det hun blir sminket av et team på fire unge frisører fra Brumunddal.

Også det en viktig del av konseptet.Etter at Karoline sjøl hadde åpnet det musikalske showet med Bright kom jentene med en rekke kjente låter som Me and Bobby McGee, Hot Stuff, Zombie og Big Yellow Taxi.Konserten ble en hyllest til kjente kvinnelige sangere med coverlåter fra av alt fra Patsy Cline til 4 Non Blondes, fra Dolly Parton til Joni Mitchell.

Facebook

Jentene høstet fortjent stor applaus og i pausen vanket godord og alle HA snakket med var opprømt og syntes konserten så langt var skikkelig bra.

Etter pause sang Karoline Amb blant annet Fru Johnsen. Hun hadde også satt tekst til et meget spesielt avslutningsnummer.

« ... Selvfølgelig er jeg enig, men det er altfor mange av dem som bare snur rett hjem og poster på Facebook. «jøss nå synes jeg Tone Damli begynner å se tjukk ut» Først må vi begynne med oss sjøl og kutte ned på kallenavn og språklig møl. Vi sier bitch, vi sier hore, vi sier «peneste», . Vi sier tøs Det æ'kke meg.

Vi adder kvinnelig om du er politi eller professor og maskinist. Men det er feil. Det ække meg.»Siste mulighet til å få med seg denne konserten er i kveld. På Hamar Teater. Gå gjerne dit.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke