17. aug
GLO: Hamar-bandet avslutter en travel vårsesong med Tangen Rock.Foto: Henrik Langgård
 
I år satser de alt på én dags festival
Lørdag 22. april er det dags for årets utgave av Tangen Rock – den tolvte i rekken siden starten i 2006. Denne gangen er alt komprimert til én eneste lørdag.

Publisert: 18.apr.2017 19:00
Oppdatert: 18.apr.2017 19:19

Da skjer til gjengjeld alt, fra starten med barneforestilling til ungdomskonserter på ettermiddagen og konserter for et mer voksent publikum utpå kvelden.

– Nytt av året er det også at Tangen Rock i år er en vårfestival, etter at den før har vært arrangert utpå høsten, forteller festivalsjef Alf Anders Hommerstad.

For å unngå sammenstøt med Stanges andre festival Kønnband, er Tangen Rock i år flyttet til april, og dermed er den først ut av sommerens musikkfestivaler i Hedmark.

åtte band

Til sammen deltar i år åtte band, pluss barneforestillingen med Futt& Fræs. Det er ingen egentlig headliner, ifølge Hommerstad, men mange band med ulik profil og for ulike publikumsgrupper.

– Vi tror totalen skal bli veldig bra, sier Alf Anders Hommerstad.

– Det er egentlig ganske utrolig at vi får det til år etter år. For alle deltakerne spiller gratis. Men med lys og lyd og det hele bruker vi likevel rundt 100.000 per festival. Det hadde vi ikke klart uten støtte fra Stange kommune og private sponsorer. Det blir jo en ildsjef-festival, sier Hommerstad.

– Og vi er ganske mange som jobber hele året for å få økonomien i mål.

I fjor endte publikumstallet på rundt 400. Men festivalsjefen håper de skal nærme seg 500 i år.

– Vi må jo ha trua, sier han.

– Og jeg mener fortsatt at folk går glipp av noe når de ikke går på Tangen Rock.

Variert

Etter barneforestillingen går det rett over i årets ungdomsprogram. Mango fra kulturskolen er en musikkgruppe for barn og unge med bistandsbehov, stor entusiasme og musikkglede. Her deltar også Saga Rockers fra Sagatun Brukerstyrt Senter. Fra Hamar kommer det unge bandet William’s War Opposition,

På kvelden er det fire band i aksjon. GLO fra Hamar har nylig sluppet sin nye single «Duell i Oslo», og har hatt flere opptredener i vår. På kvelden spiller også Peau de Peche, som allerede har rukket å feire sitt 20-årsjubileum. Tidligere festivalsjef Tore Langberg Larsen deltar med sitt eget band Hagelars.

Og så blir det tung avslutning med Jäger utpå kvelden.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke