19. aug
Stop­pe­sted ver­den: Moc­ci Ryen (41) har al­le­re­de skapt Nor­ges stør­ste kul­tur­fes­ti­val for barn. Nå tren­ger hun hjelp til å set­te ver­dens­re­kord i zum­ba. - Møt opp søn­dag klok­ken 14, opp­ford­rer hun. Foto: Trond Lil­le­bo
 
I morgen kommer verden til Hamar
Om du vil smake, lukte og se verden uten å sette deg på et fly, kan du dra til Jernbanemuseet i helga.

Publisert: 27.mai.2011 08:39
Oppdatert: -

Fargerikt fellesskap er stikkordet når Stoppested Verden braker løs for fjerde gang. I løpet av tre år har Mocci Ryen skapt Norges største internasjonale kulturfestival for barn, men hun gir seg ikke der. Festivalsjefen håper årets festival vil tiltrekke seg enda flere enn de 8.008 som tok turen i fjor, og hun oppfordrer alle til å bli med på å sette verdensrekord i zumba-dansing på søndag.
- Dette skjer i samarbeid med flere lokale treningssentre, og vi håper å slå den stående Guinness-rekorden på 1.223 dansere. Vi forventer at 2.000 møter opp, sier Mocci.
Hun forsikrer at dansen er enkel, og som alt det andre på festivalen; noe hele familien kan være med på. For dem som foretrekker å ta livet mer med ro, og få tilfredsstilt sanser som smak, hørsel og syn, kan Mocci friste med smaksprøver fra hele tretti ulike land.
- Tanken med festivalen er at barna skal delta i aktivitetene. Her blir det mulighet for å oppleve burmesisk nyttår, indonesisk skyggeteater, orientalsk dans og man kan se hvordan man hedrer de døde i Guatemala med fargerike kjempedrager.
Barna kan, blant mye annet, bli Bollywoodstjerner for en dag, spille indonesiske instrumenter, høre persiske eventyr, smake iransk te, lære japansk kampsport og ekte origami, sier Mocci.
Andre trekkplastre er konferansier Vegard «Short-Cut» Olsen, Crew Kenya som viser energisk gateakrobatikk og Zimbabwes hotte musikkstjerne, Hope Masike. «I Japan» skal det dessuten lages et ønsketre, der alle som vil kan sende sine beste ønsker til det jordskjelvrammete landet.
- Her jobbes det døgnet rundt. Vi planlegger for finvær, men alle aktiviteter går som planlagt om værgudene ikke er med oss også, forsikrer Mocci.
 

 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke