25. aug
POPULÆRE: Bandet Highasakite under Nobels fredspriskonsert i Telenor arena. 31. mars kommer bandet til Hamar kulturhus. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 
Ikke en gang gratis-billetter fristet - nå er det utsolgt
Hamarsingene ville ikke engang ha gratisbilletter til Highasakite sommeren 2014. Nå er det ikke billetter å oppdrive, verken til Hamar kulturhus eller til Oslo Spektrum.

Publisert: 31.jan.2017 12:33
Oppdatert: 31.jan.2017 14:17

31. mars står et av Nor­ges mest po­pu­læ­re band på sce­nen i Ha­mar kul­tur­hus. Bak seg har ban­det suk­sess med tre al­bum, med No­bel­kon­ser­ten, og med ny Spel­le­manns­pris. For­an seg har ban­det en ter­min­lis­te fylt av ut­solg­te kon­ser­ter. 

Til kon­ser­ten i Ha­mar er 871 bil­let­ter solgt. Oslo Spektrum (kan ta ti tu­sen) ble ut­solgt fire må­ne­der før kon­ser­ten, som er 18. mars – bare noen da­ger for ban­det lan­der i Ha­mar – igjen.

Al­ler før­s­te gang ban­det be­søk­te Ha­mar, så had­de Spa­re­ban­ken Hed­mark kjøpt opp åtte hund­re bil­let­ter som skul­le gis bort til ung­dom. Highasakite skul­le var­me opp for Team Me i bak­går­den på Gre­gers un­der sis­te ut­ga­ve av Ha­mar Music Festival. Festivalsjef Jørn Nielsen var frustrert: – Det er helt utro­lig at folk ikke mø­ter opp selv om de får til­bud om gra­tis kon­sert, sa han opp­gitt.

Kun 400 av de 800 gratisbillettene ble benyttet.

Tar tid

– I 2014 hadde nok Highasakite slått gjennom i den store byene, i Oslo, Trondheim og Bergen, men ikke litt lenger ut på bygda, sier Espen Solheim Røhne, Venues, som arrangerer årets Highasakite-konsert.

– Det tar tid å slå gjennom nasjonalt. Se på Karpe Diem, det er først nå bandet virkelig har slått gjennom nasjonalt; og vinner det som er av priser og topper det som er av lister.

Når det gjelder gratisbillettene til konserten i 2014, så mener han også at disse billettene kun var  for sparebankens kunder – og at de derfor ikke var tilgjengelig for alle.

Men han sier også:

– Jeg hentet selv Highasakite tilbake til Gregers året etter, i 2015, og heller ikke den gang solgte bandet ut. 

– Vi solgte 280 billetter av 430 billetter, sier Røhne – som forklarer disse tallene med at det tar tid for artister å slå gjennom nasjonalt.

Ekstra fart 

Denne gang, til kulturhuset 31. mars, var det ingen problemer med å selge ut. Passet utmerket gjorde det også at Highasakite opptrådte under Nobelkonserten. Det ga billettsalget tydelig ekstra fart.

– Folk får med seg sterke prestasjoner i slike sammenhenger, sier Espen Solheim Røhne.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke