19. aug
KLAR FOR Å EROBRE NORGE: Terje Nordgarden imponerer stort med det nye albumet «You gotta get ready».
 
Imponerende Nordgarden
Terje Nordgarden fylte Gregers med fengende musikk og god stemning under plateslippkonserten «You Gotta Get Ready».  

Publisert: 26.feb.2012 20:17
Oppdatert: -

Terje, kom hjem!
Det er fullt forståelig at du har valgt bort piskende snø og minusgrader til fordel for italiensk sommervær, men du kan i det minste fortsette å besøke hjembyen din og spre din musikalske varme.
Man blir glad av å høre på Terje. Stemningen er avslappet, men det er likevel et driv i konserten. Låtene er artig og originalt arrangert, og det er en tilstedeværende nerve og rød tråd i fortellingene Terje formidler.

Sjangeren svinger lett mellom blues, pop og soul, og catchy gitarkomp med middelhavsrytmer glir over i snedige pianoarrangementer.
– Denne handler om en kamerat som aldri fikk til å dra. Han kom seg aldri vekk, presenterte den hjemvendte trubadurens sin andre låt, «Leaving».
Han fanger publikum fra første gitarriff, og det melankolske uttrykket sitter som et skudd.
«I’m burstin into tears, ’cause God is not here» synger Terje i det han velger å kalle en «buss-sang». Den taktfaste bluesen "Carousel On The Loose" er resultatet av Terjes egne observasjoner gjennom glassrutene på nattbussen i Oslo, og han maler dystre bilder av en mørk, kald og hensynsløs tigerstad.


Dette er Terje Nordgardens første forsøk på å nå ut til sine landsmenn. Den populære musikeren, som i lengre tid har gjort det meget bra lenger sør i Europa, har tidligere uttalt at han «ikke riktig har fått ballen til å rulle her hjemme».

Kveldens prestasjoner vitner om en artist som ikke har fått sin rettmessige plass i det norske medierampelyset, og det er bare å håpe at bunnfrosne nordmenn åpner opp sansene for Nordgardens solmodnede, musikalsk talent.
Nordgarden viser at han er en artist av stort kaliber, og det er synd og skam om bare italienere får gleden av denne enormt talentfulle hamarsingen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke