23. aug
Imponerte på scandic: Brit Floyd imponerte med sitt show på Scandic Scene fredag kveld. Bandet leveren nesten tre timer med fantastisk musikk til drøyt 800 publikummere.
 
Imponerende show av Brit Floyd
Foran 800 publikummere viste Brit Floyd at de utvilsomt kan kalle seg for vedens beste Pink Floyd-tributeband.

Publisert: 13.okt.2017 23:32
Oppdatert: 13.okt.2017 23:40

Fredag kveld var det duket for en storartet aften på Scandic Scene i Hamar. Bandet Brit Floyd var i Hamar i fjor, og etterspørselen etter en ny konsert sørget for at bandet igjen kunne fylle scenen med Pink Floyds musikk. Brit Floyd har drevet på siden 2011, og i løpet av 6 år har bandet solgt over en million billetter. Presis klokka 8 entret bandet scenen med «Cluster One». Det første høydepunktet kom allerede i låt nummer tre. «Welcome to The Machine» låt massivt, og lysshowet som publikum fikk servert kan ikke kalles for noe annet en imponerende. I det musikalske landskapet ligger lydbildet til Brit Floyd veldig nære Pink Floyd. Alt av soloer og melodilinjer låter helt likt som originalene, og det generelle lydbildet er meget godt sammenskrudd.

presisjon i alle ledd

Brit Floyd er et imponerende skue. Det er kvalitet i alle ledd, og alle elementene i showet er velplasserte. Timingen på både lyd og lys er helt upåklagelig. Alt ifra enkle effekter som hjerteslag i introen til «Time» til den vakre og gåsehudframkallende kassegitarintroen på «Wish You Were Here» låter akkurat slik man forventer av dem som kaller seg verdens beste Pink Floyd-tributeband. I løpet av de snaue tre timene bandet holder på finnes det knapt dødpunkter. Overgangene imellom låter er til tider sømløse, og alle skift av instrumenter skjer på en måte slik at det knapt merkes.

Kjente og kjære låter

Første sett inneholder et par overraskelser. Disse gjennomføres med stor overbevisning, men det er allikevel de kjente og kjære låtene som «Us and Them» og «Welcome to The Machine» som fenger publikum. Etter pausen blir det servert noe som nesten kan kalles en hitparade. «Time», «Breathe» og «The Great Gig in The Sky» servers på løpende bånd, før de virkelig store radiohitene «Wish You Were Here», «Shine on You Crazy Diamond» og «Comfortably Numb» avslutter hovedsettet. Gitarsoloen i «Comfortably Numb» er et punkt i enhver konsert som er sårbar for dårlig spill, men Damian Darlington og Edo Scordo mestrer hver sin solo som sender publikum ut i ekstase avslutningsvis. Brit Floyd kaller seg for verdens beste Pink Floyd-tributeband, og etter oppvisningen på Scandic kan man godt si seg enig i den påstanden.

Terningkast: 6

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke