19. aug
Flotte ungdommer: Det er tydelig at kor og dirigent Thomas Caplin trives i lag, og tonen i går var meget lett. Det ble det pusterommet de hadde lovet, med plass til både glede og ikke minst beundring. Med et allsidig repertoar viste de sin allsidighet, o
 
Imponerte med mye sjarm for fullsatt sal
Defrost Youth Choir er kjent langt over landegrensene, og nå går det opp for hedmarkingene hvor stort dette koret egentlig er.

Publisert: 18.des.2013 06:32
Oppdatert: -

I går sang de for en fullsatt aula i Hedmarksmuseet, og i kveld skal koret ta imot Hedmarksprisen 2013, kulturprisen for de fire kommunene Hamar, Stange, Ringsaker og Løten.
- Da vi hørte at vi skulle få prisen, ble vi veldig glade. Det var ingen som hadde trodd at det var vi som skulle få den, sier Stinius Kristoffersen.
- Det er en stor ære å bli satt pris på, både Anders Baasmo Christiansen, og vår tidligere dirigent Erland Dalen har fått den før, sier Kristian Imingen Skjellet.
- Og Tone Østli, min sanglærer, tilføyer Liss Therese Solbakken.
- Kanskje det gjør at vi blir kjent utover kormiljøet, sier hun.

Øver to ganger i uka

Det ble selvsagt kake på første øvelsen etter bekjentgjøringen.
- Vi var nok veldig giret den kvelden, minnes Liss. Men:
- Først og fremst motiverer det, sier Emilie Ruud Skjeseth.
De blir slettes ikke stresset av en full sal, det gjør det hele bare enda mer gøy. De synes det er like artig å bli gjenkjent utenfor koret, og de regner med at akkurat det blir det mer av nå. Men de møter fremdeles folk som stusser på at de synger i kor.
- Når vi forteller at vi er det koret som vant en NM-gull, to EM-gull, og to VM-gull så måper de, før de begynner å lete på YouTube, forteller Kristian.
Koret øver to ganger i uka. Fordi, som dirigent Thomas Caplin sier; hvis man har tid til to-tre fotballtreninger da har man jo like mye tid til kor. Han får stort bifall fra salen.
- Jeg har blitt bedre til å prioritere, særlig da jeg begynte på Høgskolen, forteller Emilie.
- Å synge i kor gir mye energi og overskudd, så to ganger i uka er ingen oppofring, sier Liss.
- Det er tvert imot et fristed i hverdagen, ifølge Kristian.

Tok salen med storm

Konserten i går var ett gedigent høydepunkt. Koret er flinke på mange plan. De kan sin sangteknikk, og stråler av overskudd. De smiler, gjør akkurat passe mye regi, dyrker sine egne hjelpedirigenter, arrangerer låter, synger solistinnslag. De gir av seg selv. De klarer å gjøre enkle arrangementer livlige, og hiver seg på det ekstreme: 14-stemt korsang av høyt internasjonalt nivå. For et kor!
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke